Orpesa: Orpesa garanteix una tornada al colle segura amb l'anlisi de les aiges residuals per a detectar la Covid-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198769_124039/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 14-09-2021
Orpesa garanteix una tornada al colle segura amb l'anlisi de les aiges residuals per a detectar la Covid-19

L'Ajuntament d'Orpesa inicia una campanya per a detectar la presncia de Covid-19 amb l'anlisi d'aiges residuals en els centres educatius de la localitat. La iniciativa, en coordinaci amb la Regidoria d'Educaci, se centrar aquestes setmanes en els collegis Deg Mart, La *Mediterrnia, l'institut Torre del *Rei, l'escola infantil municipal i la *ludoteca, coincidint amb l'inici del curs escolar, desprs de la signatura del nou contracte de collaboraci amb el laboratori de Global Omnium.

Aix ho ha avanat l'alcaldessa i regidora de Sanitat, Araceli de Moya, qui assenyala que amb aquesta campanya, en la qual s'analitzaran les aiges residuals dels centres durant el primer trimestre del curs, pretenem aportar tranquillitat a les famlies i poder avanar-nos davant possibles casos de Covid-19. D'aquesta manera, podrem valorar si realment existeix incidncia o si els contagis estan disminuint, mentre augmenta la vacunaci entre els ms xicotets.

Aix mateix, els mostrejos s'estendran a diferents punts del municipi, tal com ja es va fer l'any passat. El Pou del Porcar, el carrer Almassora, la platja de Amplries i la zona sud d'Orpesa sn alguns dels espais en els quals es realitzaran mostres que seran analitzades de manera setmanal.

Cal destacar que aquesta eina ha resultat clau en el municipi per a poder previndre possibles positius quan existeixen evidncies de casos en determinades zones. En aquest sentit, de Moya adverteix sobre la importncia de comptar amb aquest mecanisme per a controlar que la nostra poblaci est complint amb les mesures de prevenci per a evitar contagis i avanar-se a l'aparici de possibles nous brots i focus d'infecci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana