Orpesa: Orpesa premia l'emprenedoria i la innovaci amb el seu concurs Oroinnova


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/12/199227_124490/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 13-12-2021
Orpesa premia l'emprenedoria i la innovaci amb el seu concurs Oroinnova

L'Ajuntament d'Orpesa, a travs de l'Agncia d'Ocupaci i Desenvolupament Local (AEDL), ha atorgat els premis de la quarta edici del concurs d'emprenedors Oroinnova en la seua aposta per la innovaci empresarial. Es tracta d'un esdeveniment ja consolidat en el municipi que naix amb la finalitat de promoure l'esperit emprenedor i la creaci de noves empreses en la localitat.

D'aquesta manera, el jurat, format per Pilar Querol, representant de la Cambra de Comer de Castell; Luis Miguel *Batalla, representant del Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castell (*CEEI); i Vicente Agost, vicepresident de l'Associaci d'Empresaris d'Orpesa, han estudiat les propostes presentades, en les quals han valorat la idea, el grau d'innovaci de la mateixa i la viabilitat econmica del projecte, entre altres aspectes.

Aix, Lotfi Bouazza Youbi, que actualment treballa en la AEDL grcies al programa de Labora Empuju, s'ha alat amb el primer premi, valorat en 3.000 euros, amb el seu projecte Game Time consistent en un sal d'oci per als ms joves. El segon guard (de 2.000 euros) se l'ha emportat la qumica i professora Laura Hueso Valls grcies al seu innovador producte fluorescent ILuces-et que capta l'energia solar i la desprn durant la nit, per la qual cosa el seu s est pensat per a la senyalitzaci de la via pblica i, fins i tot, per a cartelleria o fanals, perqu consisteix en una *imprimacin sobre material.

Finalment, el tercer premi dotat amb 1.000 euros-- l'ha aconseguit Katrina Guerrero amb *CarpFishing, un projecte relacionat amb la pesca sostenible que, encara que est pensat per a la pesca en aigua dola, tamb pot aplicar-se en un entorn martim com s el cas d'Orpesa.

L'alcaldessa i regidora de l'rea, Araceli de Moya, ha assenyalat que aquest concurs naix amb el ferm objectiu de premiar les idees emprenedores empresarials que estiguen basades en la innovaci i, al seu torn, que aqueixos projectes puguen acabar assentant-se en negocis en el municipi. Amb tot, la primera *edila ha recalcat la importncia d'organitzar aquest tipus d'esdeveniments amb els quals busquem talent, innovaci i tecnologia i amb el qual s'afavoreix la creaci d'ocupaci en el municipi.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana