Orpesa: Orpesa posa a la disposició de la ciutadania el programa de les festes patronals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/9/202424_127386/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 17-09-2022
Orpesa posa a la disposició de la ciutadania el programa de les festes patronals

municipi d'Orpesa calfa motors per a donar inici als seus festejos patronals més esperats de l'any. Es tracta de les festes en honor a la Verge de la Paciència, uns actes que s'iniciaran dissabte que ve amb la gala de proclamació de les noves reines de les festes major i infantil, Mireia Aparici i Elena Gimeno, i que arriben carregades d'actes per a tots els públics.

És per això que l'Ajuntament ja ha posat a la disposició de la ciutadania el programa perquè puguen consultar l'agenda d'enguany. Així, tot els oropesinos, oropesinas i visitants que vulguen adquirir-ho poden fer-ho a l'Ajuntament o descarregar-lo en format digital a través del següent enllaç: https://www.oropesadelmarturismo.com/.../archivo3793.pdf.

Un dels actes més esperats són els concerts. El primer d'ells tindrà lloc el 7 d'octubre de la mà de Tamara, que presentarà als seus seguidors el seu últim disc titulat ‘Muir per veure't’. I, l'endemà, el músic i compositor català Nil Moliner delectarà al públic amb el seu tour ‘La nostra bogeria’. Tots aquells que es queden amb ganes de més música podran unir-se a les cinc discomóviles programades per a aquesta edició especial de festes.

I entre les novetats d'enguany destaca la batalla de galls Olympus Level (l'1 d'octubre a l'esplanada José Rivera Forner), que té com a convidat ‘estrela’ al freestyler asturià Gazir, que es va alçar en el 2021 amb els títols de campió d'Espanya de la Xarxa Bull Batalla i campió de la FMS Internacional. Al costat d'ell, el públic podrà gaudir d'altres talents de l'escena del freestyle, com Mr. Ego, Mnak o Zasko. Després, Fabbio Colloricchio presentarà, entre altres, el seu nou tema ‘Que se semble a tu’, la cançó dedicada a la seua filla Gal·la.

Aqueix mateix dia, encara que unes hores abans, els carrers d'Orpesa s'ompliran de color i festa amb el tradicional Pregó que inundarà el centre de carrosses engalanades, música i molt confeti, mentre que el dia 2 els oropesinos i oropesinas viuran un dels dies grans amb l'Ofrena. Cal recalcar que la imatge de la Verge romandrà a l'església de Sant Jaume des del 25 de setembre, quan a les 19.30 es realitze la tradicional baixada.

El Dia de les Paelles (3 d'octubre) reunirà entorn de la taula a centenars de grups d'amics i familiars en un dels dies grans d'aquestes festes i els més joves podran sumar-se el dia 5 a una jornada dedicada en exclusiva a ells i elles amb tota mena d'activitats.

Així mateix, els aficionats taurins podran gaudir d'una àmplia agenda d'actes. El barri antic del municipi vibrarà amb els ‘bous’ al Ravalet (5 sessions) i la plaça de bous acollirà tres concursos de ramaderies. Així mateix, es desencaixonaran tres bous salvatges i dues vaques salvatges dels prestigiosos ferros de Jandilla, Torrealta i Soldat, i no faltaran els tancaments a l'estil oropesino.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana