Orpesa: El Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa conclou amb una molt bona acollida per part de la població


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/5/206513_130592/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206513_130592/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206513_130592/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206513_130592/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 16-05-2023
El Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa conclou amb una molt bona acollida per part de la població

Orpesa ha acollit un any més el Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa, combinant una programació professional amb una altra artística oberta al públic. Durant dues jornades ben intenses, el saló de plens de l'Ajuntament d'Orpesa ha servit com a lloc de trobada de professionals del sector amb ponències, xarrades i tallers focalitzats especialment per als i les docents i per als agents del sector de la cultura infantil.

Per altra banda, els carrers del municipi també s'han plenat de música i teatre amb un bon grapat d'artistes locals, potenciant aquest any el teixit cultural de proximitat.

A més a més, el dijous passat l'Espai Cultural d'Orpesa va acollir també la projecció de 'Binti, una youtuber sense fronteres', de Frederike Migom. L'activitat de cinema s'ha realitzat amb la col·laboració d'Escola Valenciana i ha fet partíceps als dos col·legis d'Orpesa: el CEIP Deán Martí i el CEIP La Mediterrània, a qui també se'ls ha facilitat recursos didàctics per treballar a les seues aules. La pel·lícula ha sensibilitzat als nens de quart, cinquè i sisè entorn la immigració.

La Directora del Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa, Júlia Gozalbo ha mostrat la seua satisfacció davant la quarta edició i ha manifestat la intenció de seguir 'creixent i generar sinergies entre els professionals del sector'. Aquest any les jornades professionals del Mercat s'han dissenyat amb l'estreta col·laboració de CEFIRE Castelló amb l'objectiu d'integrar i contribuir en la formació dels i les docents de la província. Educar, aprendre i comprendre des de la interdisciplinarietat és el concepte sobre el que s'han englobat les jornades durant la quarta edició.

Així mateix, els nens i nenes d'Orpesa han pogut gaudir d'un bon grapat d'espectacles de teatre i música com Tira-li, de Trobadorets; Plas-tic-tic, de El Triangulista; Mr Fem i Femenauters, d'Espai de Rock; Els Rockin'Xics, d'Splai Teatre; Contes Contats, de Món d'Animació; Jazzejant amb Menuts de Sedajazz i l'actuació de la Banda Jove de la Unió Musical d'Orpesa i el Combo de l'Escola de Música Metrònom, que per la previsió de pluja finalment va tindre lloc a la Carpa Multiusos d'Orpesa a les 20.00 h.

Va completar el dissabte de matí i de vesprada el ja tradicional `Passeig de la Moneta', una fira associativa i de tallers que atorga un espai a comerços locals i associacions. Aquest any han participat Ilêwasi, La Morada Animalista, l'AMPA Deán Martí, l'AMPA Mediterrània, la Llibreria Noviembre, l'Escola de Dansa d'Orpesa i la Biblioteca d'Orpesa.

El mercat és una iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i l'empresa Metrònom, amb la col·laboració de Diputació de Castelló i les àrees de Cultura, Educació i Turisme de la Generalitat Valenciana.




 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana