Orpesa: Oropesa del Mar estrena la Mostra Cultu-Teatre Oropesa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/219350_138548/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 14-12-2023
Oropesa del Mar estrena la Mostra Cultu-Teatre Oropesa

L'Ajuntament d'Oropesa del Mar inaugurarà pròximament la Mostra Cultu-Teatre Oropesa. La iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura persegueix ampliar la programació cultural del municipi i promoure activitats d'oci per a la ciutadania i visitants. La representació de 'Les picardies de Molière', a càrrec de l'associació valenciana Pànic Scénic serà l'obra que obrirà aquest cicle de teatre el pròxim dissabte 16 de desembre, a les 19:00h.

La Mostra Cultu-Teatre Oropesa compta amb una programació diversa que pretén apropar el teatre a tots els públics. El programa continuarà el 20 de gener amb la representació de 'L'Alfavi', d'Antoni Arbeloa, portada a escena per la companyia Amics del Teatre de Castelló. Així mateix, el públic podrà gaudir de 'La Celestina 1905', una tragicomèdia circense dirigida per Román Silgado que recupera la història d'amor de Calixt i Melibea i que porta a escena la companyia Menecmos de Leganés.

El cicle conclou el 16 de març de 2024 amb la representació de 'L'Ombrada del Tenori', una obra dirigida per Luis Miguel Orcajo amb la qual la companyia L'esperit de Lerma debuta en l'escena nacional. Totes les obres que conformen la Mostra Cultu-Teatre Oropesa tindran lloc a l'Espai Cultural.

Cal recordar que Oropesa és seu oficial de l'Associació de Teatre Amateur a la província de Castelló de la Comunitat Valenciana. I aquest any 2024 estrenarà la tercera edició de la 'Mostra de Teatre' que concedix l'Associació a cada seu provincial.

L'alcaldessa del municipi, Araceli De Moya, convida a tots a unir-se a les sessions de teatre programades: 'A aquesta iniciativa se suma aquesta nova Mostra, que obrirà la temporada cultural de 2024, i que posiciona a Oropesa del Mar com a amic de les arts escèniques. Aquest cicle és l'escenari ideal per fomentar l'intercanvi d'estils artístics en el marc de les arts escèniques i el creixement del talent en el món del teatre, posicionant al nostre municipi com a destí cultural de primer ordre', ha destacat De Moya.

'Des de la Regidoria de Cultura tinc el privilegi de presentar cultuteatre, un cicle d'obres de teatre la representació de les quals serà el tercer dissabte de cada mes, fins arribar a la Setmana Santa del 2024', explica el regidor de cultura, Joan García.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana