Plana Alta: Benlloc acull el tancament de les III Jornades de la Nova Ruralitat en les que s'analitzen les poltiques de despoblament


 
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 03-05-2019
 

La reuni final es celebrar els dies 11 i 12 de maig

Les III Jornades d'Afirmaci de la Nova Ruralitat celebraran els dies 10 i 11 de maig la reuni final que suposar el tancament d'aquesta edici. Una trobada organitzada pel Programa d'Extensi Universitria de l'UJI i l'Ajuntament de Benlloc que busca des de la seua primera edici analitzar i denunciar les poltiques pbliques que afavoreixen al despoblament en lloc de treballar per erradicar-lo.Consolidades com un frum de pensament entorn de la ruralitat, aquesta tercera edici es va estrenar els dies 14 i 15 de desembre de 2018 amb un nou format i enfocament ms participatiu, que s'ha materialitzat en la creaci de grups de treball de diferents temtiques per identificar durant aquests quatre mesos les poltiques pbliques que continuen produint despoblament.Amb aquesta intenci es van formar sis grups de treball de diferents temtiques per representar tots els mbits de la societat. Els grups sn: educaci i formaci; salut, serveis sanitaris, de prevenci i urgncies; infraestructures, turisme i administraci pblica; agricultura, ramaderia, indstria agroalimentria i empresa en general; cultura, creaci i vida artstica en la ruralitat; serveis socials, joventut, pobresa, exclusi, discapacitat i vellesa.L'obertura de les jornades s'inici el passat mes de desembre, i han continuat actives durant aquests quatre mesos amb la reflexi, anlisis i intercanvi d'idees entorn d'all rural pels professionals, associacions, joves del territori i representaci de tota la societat civil que conformen els grups de treball. Ara es tornen a reunir a Benlloc per compartir els documents elaborats, coneixements adquirits i reflexions.Amb la posada en com dels pensaments, idees i documents individuals, es generaran unes conclusions i documents comuns de gran rellevncia amb una clara intenci d'influenciar els partits que executen les poltiques pbliques.Programa jornada de tancament:Divendres 10 de maig

● 16:30h: Reunions dels grups per concloure documents.

● 19:00h: Plenari informal. Al voltant d'un berenar-sopar tots i totes les presents intercanviaran opinions i experincies al voltant de les jornades.

● 20:30h: Les persones relatores i coordinadores passaran full de comentaris per millorar les jornades i realitzar observacions temtiques.

● 21:00h: Sopar.Dissabte 11 de maig

● 10:00h: Plenari de presentaci de conclusions i documents. Cada grup presentar el seu.

● 12:00h: Torn obert de comentaris als documents presentats.

● 12:30h: Ens constitum en un frum? Proposta de constituci de frum de la Nova Ruralitat.

● 13:00h: Presentaci pblica de les conclusions generals. En aquest cas es convidar a representants poltics i institucionals. Tamb als mitjans de comunicaci.

● 14:30: Dinar.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana