Plana Alta: La Conselleria d'Obres Pbliques inicia la construcci d'un nou tram del carril bici que unir el municipi de la Pobla Tornesa amb la ciclorruta CR-10


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197357_122836/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 11-02-2021
La Conselleria d'Obres Pbliques inicia la construcci d'un nou tram del carril bici que unir el municipi de la Pobla Tornesa amb la ciclorruta CR-10

La Conselleria de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat ha iniciat els treballs per a la construcci d'un nou tram del carril bici que unir el municipi de la Pobla Tornesa amb la *ciclorruta *CR-10.

Com ha assenyalat el conseller Arcadi Espaa, "s'ha iniciat els treballs per a construir un carril per a ciclistes en la CV-15, entre la *ciclorruta CR-10, des de la glorieta d'accs a Vilafams, fins a l'entrada de La Pobla Tornesa".

"Aquesta actuaci -ha explicat el titular d'Obres Pbliques- s'emmarca en les iniciatives que est duent a terme la conselleria per a potenciar les poltiques de mobilitat sostenible, dirigida al foment de l's de la bicicleta i, especialment, a incrementar la seguretat viria dels usuaris i usuries ms vulnerables com sn els i les ciclistes".

Aix, la conselleria est executant un carril de ciclovianants que vorejar una de les glorietes que formen part de l'enlla de la CV-15 amb la CV-10, fins a l'entrada de la Pobla Tornesa La nova via tindr 400 metres de longitud i 3 metres d'amplria, amb paviment d'aglomerat asfltic separat fsicament de la calada mitjanant vorades, de manera que quede garantida la protecci dels usuaris del carril.

Segons ha indicat Arcadi Espaa, les obres, que compten amb una inversi aproximada de 100.000 euros, estaran acabades cap a finals de prxim mes de maig.

A ms, ha destacat que "per a executar aquesta actuaci, que t com a objectiu millorar la mobilitat i la seguretat dels molts ciclistes que transiten per aquesta zona, ha sigut fonamental el suport i collaboraci de l'Ajuntament de la Pobla Tornesa".

Aix mateix, el conseller d'Obres Pbliques i Mobilitat ha anunciat que "aquesta obra s el punt de partida d'una srie d'actuacions que en els prxims anys es pretenen dur a terme per a donar continutat al carril bici *CR-15 fins al municipi de Vall d'Alba".

La carretera autonmica CV-15, que forma part de la Xarxa Bsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, s'inicia a l'altura del P.K. 33+000 de l'autovia CV-10 a la Pobla Tornesa, i finalitza en el lmit amb la provncia de Terol, on continua amb la denominaci A-227 fins a la *Iglesuela del Cid.

Amb una longitud total de 72,690 quilmetres, uneix les poblacions de la Pobla Tornesa, Vall d'Alba, Els Ibarsos, *els *Rosildos, Ares del Maestrat i Vilafranca, i serveix tamb com a accs a les diverses poblacions de la comarca dels Ports com Morella.

Actualment, els ciclistes que circulen pel carril bici *CR-10 parallel a l'autovia i que desitgen continuar el seu recorregut cap a la Pobla Tornesa i les poblacions de la zona, es veuen obligats a compartir la carretera CV-15 amb la resta de vehicles, amb la conseqent falta de seguretat via a causa de l'amplria de la via, 6,50 metres, quasi sense vorals, i la gran afluncia de vehicles pesants que transiten, especialment en l'entroncament amb la CV-10, que serveix d'accs a la poblaci de la Pobla Tornesa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana