Plana Alta: Benlloch rebr 480.000 euros per a millorar el nucli urb


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198446_123765/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 03-08-2021
Benlloch rebr 480.000 euros per a millorar el nucli urb

La Generalitat Valenciana ha seleccionat a Benlloch com un dels 7 projectes de regeneraci urbana que finanar. En concret, per al cas de Benlloch, el muntant econmic ascendeix a 480.000 euros i serviran per a actuar sobre el seu nucli urb (327.000 euros del Ministeri i 153.000 euros de la Generalitat).

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica, Rubn Martnez *Dalmau, ha donat a conixer la resoluci per a la concessi de prop de 7 milions d'euros per a les ajudes del Programa de Foment de la Regeneraci i Renovaci Urbana i Rural (*ARRUR) en el marc del Pla estatal d'habitatge 2018-2021, es tracta d'unes ajudes convocades mitjanant pblica concurrncia i que en aquesta edici han sigut seleccionades les intervencions proposades pels municipis de Gandia, Mislata, Sagunt i Benlloc.

Les ajudes concedides, de carcter pluriennal, ascendeixen a un total de 6.845.935,30 euros, dels quals 5 milions corresponen a l'aportaci del Ministeri de Foment i 1.845.935,30 euros a l'aportaci de la Generalitat.

Del total concedit, Sagunt rebr 1.769.824,76 euros per a iniciar la regeneraci urbana del barri de Baladre (1.256.582,31 euros del Ministeri i 513.424,45 de la Generalitat).

A Mislata 2.000.000 euros per a millorar els barris del *Quint i *Nou (1.582.807,15 euros del Ministeri i 417.192,85 euros de la Generalitat) i a Gandia 2.596.110,54 euros per a regenerar el barri de Corea (1.833.610,54 euros del Ministeri i 762.500 euros de la Generalitat).

Martnez *Dalmau, ha destacat que la rehabilitaci i la regeneraci urbana "seran sens dubte el motor de la reconstrucci". En aquest sentit, ha assenyalat que el programa *ARRUR es troba alineat amb els objectius del Pla de Recuperaci, Transformaci i Resilincia, la fi de la qual s impulsar la recuperaci econmica i social per a superar les conseqncies provocades per la pandmia.

Aix mateix, ha assegurat que l'experincia de la Generalitat en la gesti de programes de regeneraci urbana en el marc dels successius Plans Estatals d'Habitatge, "s una oportunitat per al desenvolupament eficient, en collaboraci amb les entitats locals, per a dur a terme programes d'actuacions de rehabilitaci a nivell de barri, un programa que precisament est dotat amb fons europeus".

El principal objectiu de *ARRUR, tal com ha assenyalat la directora general d'Habitatge i Regeneraci Urbana, Elena *Azcrraga, s "millorar entorns residencials, dignificant barris vulnerables o revitalitzant centres histrics, amb una perspectiva integral, actuant tant en la rehabilitaci de les edificacions com en la millora de l'espai pblic incls en els mbits delimitats pels municipis".

*Azcrraga tamb ha indicat que, en el seu conjunt, les ajudes a la regeneraci i renovaci urbana fomenten la conservaci, la millora de l'eficincia energtica i la implantaci de l'accessibilitat universal en l'espai urb. Se subvenciona tant la rehabilitaci edificatria com la demolici i posterior reconstrucci, i els costos per al reallotjament temporal.

Vulnerabilitat de la zona
Per a la concessi d'aquestes ajudes del programa ARRUR, les sollicituds s'han valorat d'acord amb criteris tcnics. El procediment obert en rgim de concurrncia competitiva va donar com a resultat la presentaci de 15 propostes municipals.

Respecte de la necessitat d'intervenci en l'mbit, el factor amb ms pes ha sigut el nivell de vulnerabilitat de la zona, conforme al Visor d'Espais Urbans Sensibles de la Comunitat Valenciana (*VEUS). Tamb s'ha valorat la protecci del patrimoni cultural i l'existncia de deficincies en l'entorn urb i en els edificis, com a problemes d'accessibilitat, aix com la seua detecci mitjanant processos de participaci ciutadana.

En relaci amb la idonetat de les intervencions proposades, s'ha valorat l'aplicaci de la perspectiva de gnere i la proposta de mesures complementries de carcter social, ambiental i paisatgstic. Aix mateix, s'ha valorat positivament una major aportaci econmica per part dels ajuntaments per damunt del mnim establit per a afavorir a les unitats de convivncia amb menys recursos i en situaci de major vulnerabilitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana