Plana Baixa: Castell Sud celebra una taula de qualitat per a avaluar els projectes en desenvolupament i marcar les lnies d'acci del prxim any


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/11/217235_137252/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 15-11-2023
Castell Sud celebra una taula de qualitat per a avaluar els projectes en desenvolupament i marcar les lnies d'acci del prxim any

Castell Sud ha celebrat recentment una taula de qualitat a la qual han assistit la presidenta del Pacte Territorial per l'Ocupaci de la Plana i alcaldessa de La Vall d'Uix, Tania Baos, membres dels equips de govern dels Ajuntaments consorciats, representants de Turisme Comunitat Valenciana i altres agents turstics del territori, aix com l'Associaci Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (ASHOTUR), Ashovall, i el club de producte Castell Sud, entre altres.

La taula de qualitat de Castell Sud s un rgan la finalitat del qual s treballar de manera collaborativa entre diferents actors del territori per la qualitat turstica del dest. En l'ordre de temes abordats en esta sessi, es va realitzar un seguiment del procs d'obtenci del segell de qualitat SICTED Castell Sud i es va proposar a les empreses participants en este programa aspirants a rebre del comit de distinci este distintiu. Aix mateix, tamb es van acordar els objectius de Castell Sud per a l'any vinent i les lnies de treball a travs de les quals aconseguir-los.

Castell Sud s una destinaci turstica que representa la diversitat i la riquesa com a dest d'Alfondeguilla, Almenara, Artana, Eslida, La Llosa, La Vall d'Uix, La Vilavella, Moncofa, Nules, i Xilxes, tots pobles del sud de la provncia de Castell. Esta marca turstica s'impulsa des del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupaci de la Plana Baixa, que es va constituir amb l'objectiu de dissenyar, promocionar i gestionar les accions i programes per a la creaci d'ocupaci, la inserci sociolaboral i el desenvolupament econmic, empresarial i social en l'mbit territorial pertanyent als 10 municipis consorciats.

Castell Sud pertany a diferents xarxes i iniciatives turstiques com a Codi tic del Turisme Valenci, SICTED, Xarxa de Destinacions Turstiques Intelligents de la Comunitat Valenciana, Crea Turisme cultural, Crega Turisme birding o Castell Cycling.

El SICTED persegueix aconseguir, mitjanant diverses actuacions i l'enfocament cap a la millora contnua, un nivell homogeni de qualitat en tots els serveis pblics o privats (allotjament, restauraci, transport, platges, museus, oficines d'informaci turstica, etc.) que puguen intervindre en l'experincia del turista.

En la Comunitat Valenciana el projecte s liderat i coordinat per Turisme Comunitat Valenciana, a travs de Qualitur, des de l'any 2012. L'xit del projecte ve per la participaci i collaboraci de molts altres agents: la Secretaria d'Estat de Turisme (*SETUR), propietria de la metodologia i coordinadora del projecte a nivell nacional; la Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (FEMP), qui proporciona suport i suport al projecte, el Comit Interdestinos, rgan de participaci i decisi destinat a l'harmonitzaci de les actuacions i a la supervisi de la implantaci del SICTED; l'Ens gestor, mxim representant institucional del projecte en el dest, que vela pel desenvolupament de la competitivitat de les empreses i serveis pblics turstics del dest; els gestors SICTED, responsables de coordinar les accions que es desenvolupen en el dest; la Cambra de Comer de Castell, que proporciona la formaci, assessors i avaluadors del sistema, tcnics experts i independents en qualitat turstica que ajuden als serveis turstics en la seua evoluci cap a l'eficincia amb objectivitat i rigor en el procs d'avaluaci previ a la distinc.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana