Segorbe: Sogorb concedeix 18.600 euros a organitzacions de voluntariat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/12/180244_108134/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Segorbe | General | 18-12-2018
Sogorb concedeix 18.600 euros a organitzacions de voluntariat

L'Ajuntament de Sogorb ha augmentat la quantia que anualment concedeix a ONGDs i associacions de cooperació social i internacional. Un total de 9 entitats que presten la seua labor tant en el municipi com a nivell internacional han obtingut les ajudes.

Les quanties es divideixen en dues àrees: les de cooperació social, destinades a entitats que treballen a nivell local, i les de cooperació internacional que, tenint seu o no a Sogorb, realitzen projectes en altres territoris.

Segons explica la Regidora de Benestar Social, Yolanda Sebastián, "el sistema per a atorgar les ajudes s'ha modificat enguany en el cas de les de cooperació social, creant una línia de concurrència competitiva, avaluant projecte a projecte i permetent que el major nombre d'organitzacions amb caràcter local pogueren beneficiar-se. El canvi s'ha realitzat en favor de la igualtat d'oportunitats i transparència en el procés".

Les ajudes de cooperació social s'han atorgat de la següent manera:

- AFEMAP (Associació de Familiars de Malalts Mentals de l'Alt Palància) ha rebut 2.730,75? per al seu projecte en favor de l'oci durant els caps de setmana per a persones amb malaltia mental.
- ADAIS (Associació per al Desenvolupament de l'Autonomia i la Integració Social en l'Alt Palància) ha percebut 1092,30? per al foment de l'oci per a persones amb diversitat funcional, en concret, amb discapacitat intel·lectual.
- DACEM (Associació de Dany Cerebral i Esclerosi Múltiple) ha rebut 3.276,90? per al seu programa d'activitats de rehabilitació funcional i foment de permanència en el domicili.
- Creu Roja comarcal ha obtingut 2.700? per al seu projecte de transport i acompanyament a persones amb diversitat funcional i amb mobilitat reduïda.
- Càritas, mitjançant conveni singular, ha percebut 4000? corresponents als exercicis 2017 i 2018, per lliurament d'aliments en espècie a famílies vulnerables.

Quant a les ajudes de cooperació internacional, totes estan dotades per 1.200? i s'han atorgat a les següents entitats:

- Creu Roja Espanyola, per al seu projecte destinat a 300 famílies i dones vulnerables per a la seguretat alimentària i nutricional a Burkina Faso.
- Mans Unides, amb la finalitat de donar accés a l'aigua potable a les comunitats rurals a Togo.
- Aniuk-cas, destinada a l'acolliment durant l'estiu de xiquets i xiquetes procedents d'Ucraïna, afectats pels efectes secundaris de l'ocorregut en la central de Txernòbil.
- Proyso, per al seu projecte en el centre nutricional del Pare Luis Amigó i prevenció de la SIDA a Guinea Equatorial.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana