Segorbe: Sogorb comptar amb un punt de coordinaci contra la violncia de gnere


 
La Plana al Dia | Segorbe | General | 19-12-2018
 

Sogorb ha sigut un dels municipis triats per a situar un punt de coordinaci per a l'Atenci Integral Itinerant a la Violncia de Gnere en les Zones Rurals i d'Interior, i per a la vida independent. Desprs de diverses reunions entre l'Alcalde de la localitat, Rafael Magdalena, i la Directora General de l'Institut Valenci de les Dones i per la Igualtat de Gnere, Mara Such, ja s'han establit les bases per a establir aquest servei a Sogorb.

El Consistori municipal cedir unes installacions situades en el Palauet de Sant Antn per a la ubicaci d'un equip professional de deu persones, que prestaran un servei integral i itinerant d'informaci, prevenci i atenci psicosocial de la violncia de gnere, i la promoci per a la vida independent de les dones en les zones rurals i d'interior.

Sogorb comptar, doncs, amb un equip de coordinaci i dues unitats d'atenci, que prestaran servei tant a la comarca de l'Alt Palncia, com a l'Alcalatn, Serrans, Camp del *Tria i Alt *Mijares. El primer d'aquests equips estar format per una lletrada i una auxiliar administrativa. D'altra banda, la Unitat 1 es compondr per dues psiclogues, dues treballadores socials i una jurdica, i la Unitat 2, per una educadora social i dues tcniques d'integraci social.

Rafael Magdalena considera que "aquest s un recurs molt necessari per a l'atenci immediata de les dones vctimes de qualsevol tipus de violncia masclista. Agram a la Generalitat Valenciana que potencie les seues poltiques d'igualtat, per a la prevenci i la protecci a les vctimes, especialment en les zones rurals d'interior que habitualment no sn tingudes en compte i mereixen major atenci com a mesura contra la despoblaci".

Aix mateix, el primer edil afirma que "per descomptat, l'Ajuntament de Sogorb es bolcar a preparar les installacions i facilitar tot el necessari perqu aquesta oficina puga posar-se en marxa com ms prompte millor. Hem reforat a nivell comarcal les poltiques en aquesta matria i aquesta s una nova manera de dir que Sogorb est els 365 dies treballant per la igualtat".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana