Segorbe: La Gurdia Civil allibera a una dona que havia sigut agredida i detinguda de manera illegal en el seu domicili de la localitat de Segorbe


 
La Plana al Dia | Segorbe | Sucesos | 30-05-2020
 

La Gurdia Civil ha procedit a la detenci de dues persones pels delictes de detenci illegal, robatori amb violncia i lesions, atribuint-li a ms a un d'ells un delicte de trencament de condemna.
Els fets van ocrrer la matinada del passat diumenge en la localitat de Segorbe, quan els suposats autors havien accedit a l'interior de l'habitatge de la vctima mitjanant el mtode de clau falsa, sense causar sorolls que pogueren alertar als vens, aprofitant que la dona es trobava en el seu dormitori descansant. Una vegada a l'interior, van intimidar a la vctima colpejant-la i causant-li lesions, la van emmordassar per a impedir que demanara auxili i la van immobilitzar no tenint possibilitat d'alliberar-se.
Durant aquest espai de temps, ella es trobava sobre el sl atemorida escoltant als assaltants com l'amenaaven, arribant a perdre finalment el coneixement.
Els detinguts van accedir al domicili utilitzant una cpia de la clau de la vctima.
Al no tindre notcies d'ella, els familiars de la dona desprs d'intentar localitzar-la i no aconseguir-ho, van posar en coneixement de la Gurdia Civil de Segorbe la seua desaparici, iniciant en aqueixos moments un dispositiu de cerca. Desprs de la realitzaci de diverses perquisicions, van localitzar a la dona en el seu domicili, i amb la collaboraci del Consorci de bombers van aconseguir accedir a l'habitatge.
Els gurdies civils van trobar a la vctima emmanillada de peus i mans i en condicions extremes, en portar ms de vint hores en aqueixa situaci, sent rescatada de l'interior del seu domicili i evacuada a l'Hospital per a un reconeixement mdic.
Traslladat a l'habitatge el Laboratori de *Criminalstica de la Unitat Orgnica de Policia Judicial de la Gurdia Civil de Castell, va procedir a la realitzaci de la Inspecci Tcnica Ocular a fi de la cerca d'indicis o vestigis amb possible valor identificatius b en petjades i en l'obtenci del perfil gentic per a determinar l'autoria dels fets.
De les investigacions dutes a terme i dels indicis obtinguts, es va acreditar la participaci de dos homes, aconseguint-se la seua identificaci, sent un d'ells l'exparella de la dona, amb la qual mant en l'actualitat una ordre d'allunyament per un delicte de Maltractaments en l'mbit Familiar, aix com a un amic d'aquest.
En la fase final de l'Operaci, la Gurdia Civil va aconseguir localitzar i detindre als dos homes de 34 i 46 anys d'edat com a suposats autors dels delictes de detenci illegal, robatori amb violncia a casa habitada i lesions, a ms d'un delicte trencament de condemna per part de l'exparella de la vctima.
Els suposats autors, havien accedit a l'interior de l'habitatge a fi de sostraure efectes personals que tenia en el seu poder la dona desprs de la relaci sentimental que havien tingut.
Els detinguts juntament amb les diligncies instrudes han sigut entregats en els Jutjats de Gurdia de *Villareal, qui va ordenar el seu ingrs a la pres.
L'actuaci ha sigut realitzada per efectius del Grup de Delictes contra les Persones de la Unitat Orgnica de Policia Judicial de la Comandncia de la Gurdia Civil de Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana