Segorbe: Nou videojoc de realitat augmentada mostra el patrimoni de Sogorb de manera amena


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223522_141320/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223522_141320/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223522_141320/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223522_141320/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Segorbe | General | 24-02-2024
Nou videojoc de realitat augmentada mostra el patrimoni de Sogorb de manera amena

María de Luna, els ducs de Sogorb, el rei Abu Zayd, la catedral, la torre de la presó, el parc Botànic, la plaça de l'Ajuntament... Són personatges i llocs vinculats a la capital de l'Alt Palància en els quals es basa el videojoc Guardianes de Segorbe. Dissenyat per un equip de professors i especialistes coordinats pel professor de la Universitat Jaume I Emilio Sáez, el treball mostra una aplicació destinada a apropar la cultura i el patrimoni històric de la ciutat de Sogorb als visitants i «té com a objectiu crear una nova experiència de turisme cultural utilitzant noves tecnologies i aplicacions com la realitat augmentada (RA)», explica.

La iniciativa suposa una experiència nova tant per la forma de dissenyar-la com per la tecnologia utilitzada per a la seua creació, segons Emilio Sáez, qui destaca que «l'aplicació té també la particularitat que es desenvolupa a través dels serveis que ofereix la geolocalització, per la qual cosa s'ha d'experimentar en els mateixos llocs en els quals es desenvolupen les proves».

El disseny de la nova eina possibilita que els jugadors realitzen recorreguts turístics i educatius on apareixen els elements patrimonials de major rellevància del municipi. «La realitat augmentada permet crear un conjunt d'experiències innovadores que redefineixen la forma en què descobrim i interactuem amb els territoris a conéixer, i d'aquesta manera s'ofereix una visita més dinàmica que permet familiaritzar-se amb el passat de la ciutat», assegura Sáez.

El desenvolupament d'aquest projecte combina les últimes tendències de disseny i tecnologies en la creació de videojocs per a generar una valuosa eina que permeta promocionar un destí turístic. Això suposa, segons els creadors, una gran innovació en l'àmbit de les aplicacions educatives relacionades amb el patrimoni, ja que pràcticament no hi ha exemples similars en el mercat espanyol.

L'aplicació és adequada per a usuaris de totes les edats, amb un enfocament particularment beneficiós per a estudiants de primària i secundària. L'objectiu dels autors és cedir-la a l'Ajuntament de Sogorb perquè la incloguen en les pàgines web vinculades a l'institució i, d'aquesta manera, que les persones interessades la puguen descarregar a través d'un enllaç.

Caldria destacar que l'aplicació s'ha creat de manera col·laborativa amb els tècnics de cultura de la població especialitzats en patrimoni i història. A més, el projecte compleix amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, concretament amb l'objectiu 11.4, que busca protegir i salvaguardar el patrimoni cultural del món.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana