Torreblanca: El PP exigir a Consell, Diputaci i ajuntaments el control de la plaga de senglars i conills


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/198066_123424/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/198066_123424/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/198066_123424/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Torreblanca | General | 30-05-2021
El PP exigir a Consell, Diputaci i ajuntaments el control de la plaga de senglars i conills

Torreblanca ha sigut seu d'una reuni en la qual caadors i agricultors de la Plana Alta i Baix Maestrat han pres la paraula per a reclamar solucions a la plaga de senglars i conills que assola camps de cultiu i provoca accidents en carretera. Marta Barrachina, presidenta del PPCS, ha sigut l'encarregada de conduir una convocatria l'objectiu de la qual s buscar solucions, traslladar a les Corts, la Diputaci i ajuntaments els problemes que genera la falta de control sobre aquestes espcies cinegtiques i la necessitat d'implementar solucions sostenibles, eficaces i reals.
Ho farem a travs d'iniciatives que obliguen a assumir el problema per a aplicar solucions. Perqu el PSOE, des del Consell, es posa de perfil en aquesta problemtica i la situaci s ja insostenible. La lder del PPCS, acompanyada per la portaveu de Medi Ambient en Les Corts, Elisa Daz, ha sigut l'encarregada de conduir una trobada en el qual Rubn Vinuesa, representant de La Uni de Llauradors, ha exposat la situaci que viu el camp amb la reproducci massiva de rosegadors i la multiplicaci de les colnies de senglars. s un problema que vivim en molts municipis, el meu un ms, ha assenyalat la presidenta, que s alcaldessa de Vall d'Alba.
A aquests testimoniatges s'han unit alcaldes, com el de Penscola, Andrs Martnez, l'alcaldessa de Benicssim, Susana Marqus, o el alcalde d'Alcal de Xivert, Francisco Juan Mars. Tamb portaveus de municipis com Torreblanca, Tania Agut; Santa Magdalena de Polpis, Vctor Cervera; Oropesa, Rafael Albert; o Cabanes, Ana Obiol.
El problema existeix i lluny d'alleujar-se s'aguditza. Per aix s fonamental alar la veu i que escolten els problemes reals que viu la gent. Aqueixos que el PSOE i els seus socis ignoren envats per la bandera d'un ecologisme de sal, que es tradueix en prdues per als agricultors, en problemes per als caadors i en accidents en carretera.
Des del PP creiem en el desenvolupament sostenible de les activitats agrcoles i les espcies cinegtiques amb un control d'aquestes. Perqu la realitat s que hui hi ha vens que han patit atacs per part dels senglars que cada vegada estan ms presents en zones urbanes. En les carreteres s'han produt accidents per la superpoblaci d'aquestes espcies i els cultius estan amenaats per la invasi de conills i altres espcies cinegtiques. Per aix, exercirem d'altaveu dels vens, de tots els que pateixen aquest aband per part del Consell, i exigir una acci efica i contundent que resolga aquesta problemtica.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana