Torreblanca: La FVMP dóna suport a la petició de Compromis de l'accés a la informació municipal a Torreblanca


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/6/228949_145252/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Torreblanca | General | 07-06-2024
La FVMP dóna suport a la petició de Compromis de l'accés a la informació municipal a Torreblanca

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha recolzat la sol·licitud de Compromís per a Torreblanca per tal de tenir accés a la informació municipal a través del programa Gestiona, malgrat que l'alcaldessa del PP continua negant l'accés. El regidor de Compromís al municipi, Manel Salvador, va sol·licitar al febrer de 2024, a l'alcaldessa Tania Agut, l'ús de la plataforma digital Gestiona per part dels membres de l'oposició, per poder desenvolupar correctament i eficientment la seua tasca.

Gestiona és l'eina de treball que utilitza l'Ajuntament de Torreblanca, per tenir el registre d'entrades i sortides, expedients, així com la documentació relativa a les comissions, juntes de govern i plens. L'alcaldessa va donar la seua negativa argumentant que els regidors de l'oposició poden accedir a la documentació com sempre ho han fet, és a dir, anant a l'Ajuntament a consultar-la.

L'informe de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies conclou que totes les regidores de la corporació han de tenir garantit el dret d'accés al funcionament electrònic intern de l'Ajuntament mitjançant la integració de diversos programes i plataformes, cadascun amb el rol i autoritzacions precises segons les seues responsabilitats de govern, la qual cosa contradiu la decisió de l'alcaldessa de no donar accés.

Des de Compromís, continuaran sol·licitant l'accés a la informació i continuaran amb les accions pertinents per a aconseguir el que els correspon, ja que una setmana després d'haver enviat l'informe de la FVMP encara no han rebut resposta per part de l'Alcaldia i, per tant, el següent pas serà acudir a la Síndica de Greuges.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana