Vall d'alba: Vall d'Alba ja t tot llest per a comenar a construir l'ecoparc


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/11/202908_127870/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vall d'alba | General | 22-11-2022
Vall d'Alba ja t tot llest per a comenar a construir l'ecoparc

Tot llest perqu comencen els treballs de construcci de l'ecoparc de Vall d'Alba, el que ser el primer punt net per al reciclatge de residus domstics i estris. L'Ajuntament acaba d'adjudicar el projecte a l'empresa Juan Jos Snchez Lpez SA (Jujosa) per un import de 172.060,79 euros, IVA incls, la ms avantatjosa d'entre les cinc ofertes presentades, per la qual cosa suposa uns 14.000 euros per davall del cost de licitaci. El termini s de dos mesos.

El recinte es construir en una parcella municipal del Polgon Industrial Mario Nebot i s l'aposta de l'equip de govern municipal per a fomentar el reciclatge i la posada en valor dels residus domstics i estris per part dels ciutadans, una estratgia que, amb aquesta infraestructura, completar a les accions que ja s'estaven duent a terme fins hui en aquest mateix sentit, ha subratllat l'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina.

L'ecoparc es localitzar en una parcella de 1.728 metres quadrats, amb possibilitats perqu en un futur, i si aix ho requereix la demanda per part dels usuaris, puga ampliar la seua capacitat. Ara, en la fase inicial primera, s'ocuparan 1.200 metres quadrats del solar, que donaran cabuda a 8 contenidors metllics de caixa oberta d'11 m de volum, unes estructures que s'aniran ampliant i completant successivament.

Els treballs comprenen el clos i tancament perimetral del recinte, al qual s'accedir amb una porta adaptada per a permetre l'accs dels vehicles pesants, una zona de recepci amb vestuari accessible i lavabo en l'entrada de la installaci, una rea central de contenidors metllics voluminosos i on situar els contenidors i una zona perimetral enjardinada dotada de reg. Els treballs es completaran amb la dotaci del Punt Net d'una xarxa d'aigua de neteja i manteniment i provement, una installaci elctrica i enllumenat viari i la installaci de telecomunicacions.

Per a la segona fase es construir el vial interior circular de circulaci de vehicles d'usuaris de 4 metres que permeta agilitzar les operacions de depsit de residus en contenidors per part dels usuaris. Tamb s'elevar el vial per a facilitar als usuaris depositar residus en els contenidors i una zona ensostrada metllica per a l'emmagatzematge de residus especials

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana