Vall d'alba: La reina Idaira Alba dispararà el 'xupinazo' que començarà a les festes patronals de la Vall d'Alba


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/8/212202_134034/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/8/212202_134034/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vall d'alba | General | 25-08-2023
La reina Idaira Alba dispararà el 'xupinazo' que començarà a les festes patronals de la Vall d'Alba

Vall d'Alba va tancar ahir la seua intensa Setmana Cultutral i hui (DIVENDRES 25 d'AGOST) comença a celebrar les seues festes patronals en honor a la Inmaculada Concepció i Sant Joan Baptista. Una celebració que s'allargarà fins al 3 de setembre i que suma prop de 80 actes de tot tipus.

Les festes s'iniciaran oficialment a les 19 hores, quan la reina, acompanyada per les dames de la seua cort infantil, dispare el 'xiponàs' en la plaça Major. I després la festa continuarà amb l'actuació del grup 'Cosetes bones' i un multitudinari sopar organitzat per l'Associació de Joves de Vall d'Alba, i que estarà amenitzat per la disco-mòbil 'The End'.

Idaira Alba Traver, la reina de les festes de Vall d'Alba 2023, estarà acompanyada en tots els actes i celebracions, per les 8 xiquetes que conformen la Cort d'Honor Infantil: Julia Renau Radiu, Claudia Redondo Stana, Paula Rosell Mateu, Raquel Beltrán Gallego, Inés Renda Sosa, Valería Fernández Traver, Gemma Fabregat Sales i Alicia Marbel Collado.

Les festes patronals de Vall d'Alba 'són una combinació d'activitats lúdiques amb altres de marcat caràcter tradicional, sense oblidar, per descomptat, els actes religiosos', explica Marta Barrachima, qui destaca com a principal característica de la celebració que la pràctica totalitat dels actes programats 'es desenvolupa al carrer, a través d'actes populars oberts a tots els veïns i visitants, i en un contagios i envejable ambient de germanor'.

Un intens i extens programa d'activitats en el qual té un protagonisme molt especial els espectacles taurins. 'Som un municipi amb una important tradició taurina i enguany tornem a apostar clarament per la defensa d'una tradició que s'ha convertit en un dels principals atractius de les nostres festes', explica l'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina, qui assegura que el municipi serà un punt de trobada per a tots els aficionats de la província aquest primer cap de setmana de festes i, de manera especial, el diumenge amb l'esperat encierro de cerriles que tindrà lloc a les 12 hores.

El recorregut dels ja famosos encierros de Vall d'Alba és un altre dels seus majors atractius per als aficionats, ja que té una de les rectes més llargues de quantes tenen lloc a la província de Castelló, de 800 metres, així com el fet que moços i bésties finalitzen la seua trajectòria en la plaça de Bous de Vall d'Alba. Així, la carrera començarà des del corro instal·lat al final del carrer Major, per després centrar-se en l'avinguda Vilafranca i l'avinguda Castelló. És al final d'esta quan es produeixen dues corbes molt tancades que desperten tota l'emoció del circuit.

'Tot està llest. Tenim moltes ganes que donen inici les nostres festes i ens agradaria que tots els aficionats taurins compartisquen aquesta il·lusió amb tots nosaltres. Estem convençuts que tots els espectacles taurins seran multitudinaris', ha afegit l'alcaldessa.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana