Vila-real: Un dispositiu amb ms de 600 efectius vetlar per la seguretat durant les festes de Sant Pasqual de Vila-real


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2014/5/104482_55894/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2014/5/104482_55894/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Fiestas | 09-05-2014
Un dispositiu amb ms de 600 efectius vetlar per la seguretat durant les festes de Sant Pasqual de Vila-real

Un dispositiu de ms de 600 persones, entre efectius de Policia Local i Protecci Civil, vetlar per la seguretat durant els 10 dies de festes de Sant Pasqual que comenaran dem amb el volteig general de campanes i la descrrega de coets que anuncia l'inici de la festa. La reuni de coordinaci de seguretat, celebrada aquest mat en la prefectura de la Policia Local amb la participaci del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, l'edil de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, Jos Pascual Cols, i l'intendent general cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto, a ms del president de la Comissi de Penyes, Javier Colinas i de representants de Protecci Civil i personal del GD?OS, han perfilat els ltims detalls del dispositiu de festes.
L'nic encierro que es far en festes ser el primer dissabte, a les 11:00 hores, ms tard de l'habitual, i contar amb una quinzena d'efectius de Policia Local i Protecci Civil, 25 voluntaris i un desplegament sanitari amb quatre ambulncies situades a llarg de tot el recorregut, personal d'atenci mdica a ms de cinc operaris del GD?OS. El Recinte de la Marxa, on s'extremar la vigilncia sobretot en relaci al trnsit i el castell final de festes en el parc de Alaplana, sn altres dels operatius especials que es desplegaran durant les imminents festes, a ms del popular concurs de empedrats, on agents de Policia Local reforaran la seguretat privada en la zona, a fi de controlar el trnsit i accs al recinte en relaci a l'aforament perms.
Destacar com a novetat que el recinte de la Fira se situar en el carrer Cardenal Tarancn i s'habilitar el Tren de la Fira de la Tapa, que circular mat i vesprada per a arreplegar als vens de tota la ciutat per a acostar-los a la Fira de la Tapa, ubicada al jard de Jaume I.
Per a poder desplegar tot aquest dispositiu, la plantilla al complet de la Policia Local, formada per 120 agents, estar operativa en diferents torns de mat, vesprada i nit, per a donar cobertura a tots els actes festius programats, a ms del control i vigilncia del compliment de les normes de convivncia establides en l'Ordenana de Convivncia Ciutadana. Als efectius de Policia Local se sumaran 45 voluntaris de Protecci Civil, tant de l'agrupaci de Vila-real com de poblacions venes amb les quals habitualment es col?labora en aquest tipus de dispositius.
?Els dispositius de seguretat estan llests i a punt per a vetlar pel benestar i la normal convivncia dels vens en aquests dies de festes, en els quals els diferents departaments municipals col?laboren estretament per a garantir que tot transcrrega amb normalitat i minimitzar al mxim el risc d'incidncies?, assenyala Serralvo, qui recorda que l'entrada al recinte taur no est permesa a menors de 16 anys ni a persones en estat d'embriaguesa. Per a vetlar per la seguretat en la vila durant el bou al carrer, el dispositiu compta amb un director de festejos taurins, personal de la Comissi del Bou i voluntaris, als quals tant Serralvo com Sempere han volgut agrair la seua dedicaci a la festa.
?No ens queda ms que animar a tots els vila-realencs que isquen al carrer i gaudisquen al mxim dels ms de 250 actes preparats per la Junta de Festes, penyes i associacions de tot tipus, respectant les normes de convivncia i seguretat i el descans dels vens?, conclou Sempere.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana