Vila-real: La Fundaci Tots Units atn a 606 persones i aconsegueix la inserci laboral de 36 persones desocupades en 2013


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2014/7/108401_58053/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2014/7/108401_58053/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Servicios Sociales | 15-07-2014
La Fundaci Tots Units atn a 606 persones i aconsegueix la inserci laboral de 36 persones desocupades en 2013

Un total de 606 persones han participat en algun dels programes i tallers que porta a terme la Fundaci Tots Units a Vila-real en 2013, sent el Servei d'Intermediaci Laboral d'aquesta entitat, que treballa per la formaci i la inserci sociolaboral de col?lectius amb dificultats, el que ha aconseguit uns resultats ?ms esperanadors?. En concret, aquest programa, ha fet possible que 36 persones signaren un contracte de treball en 2013 enfront de les 11 que va haver en 2012 .

Una xifra que s'explica ?principalment pel gran esfor i l'intens treball que han fet els tcnics de la fundaci a travs de contactes i visites a empreses?, segons ha avanat la gerent de la Fundaci Tots Units, Charo Castell, qui juntament amb el president de l'entitat, Enric Reverter i la regidora de Serveis Socials, Mnica Alvaro, han presentat la memria de l'entitat de 2013 i de l'empresa d'inserci vinculada a la fundaci, Reciplana Recuperacions.

Per contra, la xifra de les persones que han pogut beneficiar-se en 2013 de la formaci ha estat menor que en 2012. ?L'any passat hem estat sota mnims?, ha lamentat el president de la Fundaci ?de passar de cobrir una formaci que va beneficiar a 60 persones en 2012 a les 28 persones de 2013? afig. Una dada que, en aquest cas, es justificaria per la falta de convocatries pbliques respecte als tallers de formaci. ?Al no poder portar a terme aquests programes a travs de la Generalitat noms hem pogut oferir el taller prelaboral que fem en col?laboraci amb l'Ajuntament? ha explicat Reverter qui ha assenyalat que ?ha estat un any molt difcil, amb molta demanda, en el que tan sols s'ha pogut comptar amb ajudes des de l'mbit privat o el mateix Ajuntament, que ja sabem que fa tot el possible per la fundaci i les persones que acudeixen? destaca.

Per la seua banda, la regidora de Serveis Socials ha volgut felicitar pblicament el treball que fa l'entitat ?persones que cuiden de persones, formant-les tant a nivell laboral com acadmic i fent que, els seus participants, quan ixen de la fundaci, es troben ms segurs de si mateixos, amb millor currculum i amb ms expectatives d'xit que quan van entrar? ha afirmat Alvaro qui ha recordat les diferents activitats i programes que es desenvolupen en la fundaci com sn el taller de gesti i recuperaci de txtils o d'aparells elctrics, a ms de les aules per a la formaci aix com el local comercial dedicat a rastre en el qual es pot adquirir roba de segona m o diferents productes a preus baixos.

Finalment, Castell ha assenyalat que ?s'est fent un gran esfor per continuar mantenint els 16 llocs de treball que genera Reciplana Recuperacions en ocupacions d'inserci? i ha avanat que ?tenim la intenci d'incrementar aquestes places? en un any en el qual, l'empresa d'inserci que treballa en el sector de la gesti de residus, ha aconseguit recuperar un total de 1.499.405 kg de residus.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana