Vila-real: Vila-real tanca unes festes en honor a Sant Pasqual marcades per la massiva participaci en tots els actes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2015/5/126016_68904/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Fiestas | 18-05-2015
Vila-real tanca unes festes en honor a Sant Pasqual marcades per la massiva participaci en tots els actes

Un animat correfocs i el tradicional castell de focs artificials van posar anit el punt i final a unes festes en honor a Sant Pasqual marcades principalment per la ?massiva participaci? en els ms de 250 actes que la Junta de Festes, penyes i entitats havien preparat en homenatge al patr de la ciutat.

El regidor de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, Jos Pascual Cols, i l'intendent general cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto, han fet hui un balan molt positiu de les festes patronals, en els quals Vila-real s'acomiada d'uns festejos on el bon temps que ha acompanyat aquests dies ha facilitat que milers de persones eixiren al carrer, aconseguint una massiva resposta de pblic en sopars populars, actuacions musicals i actes taurins ?sense haver de lamentar cap incident de gravetat? segons ha indicat l'edil de Festes.

En aquest sentit el president de la Junta de Festes ha donat a conixer algunes de les xifres que demostren el gran volum de treball i participaci dels actes. En total s'han arribat a utilitzar 53 escenaris per a actuacions musicals i altres esdeveniments i un desplegament de ms de 15.000 cadires al llarg dels 10 dies de festa. Entre els esdeveniments amb major nombre d'assistents destaca el 72 Concurs de paelles per a penyes, amb ms de 2.500 penyistes, ?una xifra que ve a demostrar que una cita gastronmica que estava disminuint, amb la nova ubicaci, al centre de la ciutat, no noms podem dir que est plenament consolidada sin que, amb tota seguretat, continuar creixent?.

Cols tamb s'ha mostrat satisfet per aconseguir dos dels objectius marcats per a millorar l'ofrena a Sant Pasqual. ?Pel que fa a la recuperaci de la tradici del garbonet de llenya, vam aconseguir que foren ms d'un centenar els repartits, entre les persones que es van desplaar durant tota la setmana a la Casa de la Festa i els que van lliurar el mateix dia de l'ofrena. D'altra banda tamb estem satisfets perqu hem aconseguit millorar la coordinaci de l'ofrena, fer-la ms fluida, evitant la massificaci prvia que es donava en el punt d'eixida abans d'iniciar la marxa cap a la baslica?, detalla.

Pel que fa al captol d'incidents, les festes de Sant Pasqual han transcorregut ?sense incidncies remarcables? al marge dels actes taurins en els quals s'han produt nou ferits de diversa consideraci. L'intendent general cap de la Policia Local ha indicat que les 48 queixes registrades per molsties de penyes s'han pogut solucionar sense haver de formalitzar cap denncia. ?Una altra de les dades positives d'aquestes festes s que totes les penyes estaven registrades, la qual cosa vol dir que, cada vegada, s major la conscienciaci dels penyistes per estar inscrits al registre?, ha destacat Nieto. En l'apartat de les denncies, hi ha hagut una denncia per conduir sota els efectes de l'alcohol, dos per droga, una per venda ambulant i cap per venda de productes pirotcnics no autoritzats.

Un altre dels balanos positius que deixen les festes de Sant Pasqual es refereix a la difusi del programa de festes. A ms dels 12.000 llibrets repartits en els primers dies en la Casa de la Festa, suma les descrregues des de la web municipal i les visites a la versi mbil elaborada pel departament de Noves Tecnologies arribant a les 11.230 visites, el que significa un 28% ms que l'any passat.

Finalment, el regidor de Festes ha volgut agrair, un any ms, a la Junta de Festes i la Comissi de Penyes aix com Policia Local, Protecci Civil, Creu Roja i als diferents departaments municipals ?l'excel?lent treball realitzat en festes?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana