Vila-real: La Cita Urbana Musical Solidria de Vila-real torna amb una vintena d?actuacions fins al desembre i incorpora novetats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176658_105201/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176658_105201/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-09-2018
La Cita Urbana Musical Solidria de Vila-real torna amb una vintena d?actuacions fins al desembre i incorpora novetats

Desprs de l'xit de la primera edici, nascuda del germen de la pionera ruta del Vermut i el Tardeo, la Cita Urbana Musical Solidria de Vila-real torna desprs de l'estiu amb una segona edici carregada de novetats i actuacions per a seguir sent un autntic referent a nivell social i econmic.
El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l'esdeveniment, Javier Lpez i David Sim, han presentat aquesta nova convocatria, que va comenar durant les festes en honor a la Mare de Du de Grcia i que continua durant els prxims caps de setmana amb propostes molt variades per a ?fomentar la creaci d'un espai d'oci alternatiu, dirn i en famlia que, a ms, porta l'ADN solidari?, indica Ochando.
Sense anar ms ms lluny, aquest divendres 14 tindr lloc l'actuaci de Gran Msico y Mejor Persona / Plantadete y Sentadillo, al carrer de Colom, 24, a les 19.30 hores. La segent cita ser el divendres 21, a la mateixa hora, al carrer de l?Ermita, 165, a crrec de Chebo, i tancar el mes de setembre The Last Mexican, amb una actuaci el diumenge 30, a les 12.00 hores, a la plaa del Llaurador, 14.
?En aquesta temporada, al marge de seguir comptant amb els grups locals, tamb volem donar a conixer noves propostes musicals de fora de la ciutat i de la resta de la Comunitat, apostant per tots els estils, des del rock fins al flamenc?, explica David Sim, qui destaca que, entre les novetats preparades per a aquesta edici es troba la creaci d'un podcast mensual a mode de resum en el qual el pblic i els protagonistes de cada esdeveniment plasmen les seues opinions i sensacions sobre la cita. ?A ms, i segons les possibilitats de cada espai, anem a gravar i retransmetre en directe cada actuaci a travs de la xarxa social Facebook perqu hi haja un major seguiment?, apunta.
Per la seua banda, Javier Lpez destaca el vessant solidari de la convocatria. ?Cada mes donem suport a una causa solidria?, explica, ?hem comenat amb Huellas Callejeras, per seguirem a l'octubre amb l'Associaci Espanyola Contra el Cncer (AECC), al novembre ser Creu Roja, per a seguir lluitant contra la violncia de gnere, i al desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, els protagonistes seran l'Associaci Conquistando Escalones i Casda, de totes elles es far difusi en les xarxes socials i seran presentades abans de cada actuaci perqu la gent les conega?. Aix mateix, Lpez recorda que ?en totes les cites s'habilitar un espai per als ms menuts de la casa, amb manualitats i jocs perqu s'entretinguen, tot i que pel que veiem, solen participar en la festa de manera quasi tan activa com els majors?.
La Cita Urbana Musical Solidria comptar fins al mes de desembre amb una vintena de concerts que arribaran a diferents espais pblics i locals collaboradors i que ?ja en la seua anterior edici van atraure unes 9.000 persones al llarg de tota la temporada?, expressa Ochando. L'edil afig, a ms, la collaboraci que ha sorgit tamb amb altres entitats, com UCOVI, a travs de la Fashion Night o la campanya de Nadal i Reis. ?Encara que el ms important s la solidaritat que es genera, aquests esdeveniments serveixen per a generar economia local, especialment en el sector hostaler i comercial, sense oblidar el foment de l'oci en famlia?, conclou Ochando.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana