Vila-real: La Policia Local de Vila-real inicia una campanya de vigilncia i control de distraccions al volant juntament amb la DGT


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 16-09-2018
 

La Policia Local de Vila-real iniciar el proper dilluns, 17 de setembre, una campanya de vigilncia i control de distraccions al volant, en col?laboraci amb la Direcci General de Trnsit (DGT).
La Unitat de Trnsit de la Policia Local s'encarregar de comprovar, fins al diumenge 23, que tots els conductors respecten les recomanacions i normes bsiques per a evitar distraccions al volant i circular de manera segura.
Les distraccions sn considerades com un factor de risc en la conducci i es qualifiquen com a tal aquells successos, activitats, objectes o persones que, dins o fora del vehicle, capten l'atenci del conductor i la desvien de la tasca de conduir.
"Com ms gran s la velocitat, menor marge de reacci tenim davant dels imprevistos. Cal concentrar-se en la tasca de conduir, ja que distracci i velocitat sn un binomi que augmenta el risc d'accidents com les eixides de via, xocs i atropellaments", indica l'edila de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez.
Per aquest motiu, els agents de la Policia Local se centraran a controlar algunes de les activitats que s'han demostrat ms perilloses, com pot ser l's del telfon mbil per a respondre telefonades, llegir o enviar missatges. Encendre un cigarret i ajustar la rdio tamb suposen apartar la vida de la carretera, per la qual cosa tamb es consideren conductes de risc, a les quals se sumen consultar mapes o llegir documents, circular sota els efectes de l'alcohol, portar xiquets esvalotant o plorant, tractar d'expulsar insectes del cotxe, aix com la fatiga, la somnolncia, l'estrs i l'ansietat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana