Vila-real: Benlloch felicita a Castell, Onda, Paterna i Benidorm per la seua distinci com a Ciutat de la Cincia i la Innovaci i els convida a incorporar-se a la Xarxa Valenciana


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-04-2019
 

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci, Jos Benlloch, ha felicitat les noves poblacions que han obtingut la distinci de Ciutat de la Cincia i la Innovaci que atorga el Govern central i que Vila-real ostenta des de l'any 2011. Castell, Onda, Paterna i Benidorm sn les ciutats que han obtingut la marca en l'ltim ?examen? del Ministeri, aquesta mateixa setmana, motiu pel qual Benlloch els dna l'enhorabona i els convida a integrar-se en la xarxa autonmica de municipis innovadors, que lidera Vila-real.
?De les vuit poblacions que s'han incorporat ara a la xarxa Innpulso estatal, quatre sn de la Comunitat Valenciana i dues d'elles de la provncia de Castell ?on, fins ara, Vila-real ha sigut l'nic referent-; una circumstncia per la qual hem de felicitar-nos tots i que demostra que s'estan fent b les coses?, assenyala Benlloch, qui recorda que en els ltims quatre anys s'han impulsat noves estructures de foment de la innovaci a travs del Consell Valenci de la Innovaci o l?AVI. ?Obtindre la marca de Ciutat de la Cincia i la Innovaci no s senzill; s un comproms que ha de superar un examen molt escrupols. Fins al moment, rem 12 les poblacions de la Comunitat que tenem aquesta distinci. Donar-li la benvinguda a quatre nous municipis s smptoma que l'aposta per la innovaci ha calat en el nostre territori. Ara hem de continuar treballant, cooperant com ho hem fet fins ara, per a enfortir el sistema de la innovaci valenci. Per a aix, l'any 2017 vam constituir la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci, els membres de la qual han de ser tamb part de la xarxa Innpulso?, recorda el president de la xarxa. ?Seria molt interessant que les ciutats de Castell, Onda, Paterna i Benidorm tamb s incorporaen a aquesta xarxa autonmica, per a continuar sumant esforos en l'objectiu ltim d'afavorir la innovaci des de l'Administraci local i canalitzar el potencial del nostre teixit socioeconmic. Seran absolutament benvinguts?, valora. A ms de Vila-real, formen part de la xarxa valenciana els municipis d'Alcoi, Ontinyent, Almussafes, Alfs del Pi, Gata de Gorgos, Salinas, Alzira, Gandia, Torrent, Valncia i Villena.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana