Vila-real: Vila-real celebra una nova reuni de la comissi especial per a la lluita contra l?incivisme i planteja sancionar totes les penyes que no estiguen inscrites al registre de casals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184444_111791/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-04-2019
Vila-real celebra una nova reuni de la comissi especial per a la lluita contra l?incivisme i planteja sancionar totes les penyes que no estiguen inscrites al registre de casals

Desprs de la recent constituci de la primera comissi especial per a la lluita contra l'incivisme, la brutcia i les molsties i per a garantir la convivncia entre penyes i vens, l'ens s'ha tornat a reunir per a concretar noves mesures a aplicar cara als prxims festejos. Presidida per la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gmez, la comissi ha abordat una de les principals problemtiques, com s la inscripci al registre de penyes dels diferents casals.
Aix, Gmez ha plantejat interposar multes a totes aquelles penyes que no estiguen registrades. ?El registre de penyes ens serveix per a tindre un major control de les agrupacions existents, les activitats que realitzen i on se situen, per la qual cosa s un punt essencial a tindre en compte si volem atallar els problemes i donar resposta als vens?, assegura.
Actualment, s'est telefonant a cada collectiu per a recordar l'existncia de l'Ordenana de Convivncia Ciutadana i els punts que afecten les seues activitats i tamb s'ha acordat publicar un recordatori en el propi llibret de festes de maig. ?Primer informarem, per a partir de llavors, qualsevol penya que incomplisca la normativa ser sancionada?, afirma l?edila, qui reitera que ?comptar amb un registre de penyes actualitzat no noms servir per a portar un major control d'activitats, sin tamb per a limitar la densitat dels propis grups i per a poder aplicar les sancions amb efectivitat?.
Aix mateix, la reuni ha tractat altres punts en els quals s'incidir durant els festejos, com s la neteja, que tant preocupa els vens de les zones amb major concentraci de penyes. ?Reforarem la recollida de contenidors all on s'mpliguen amb major freqncia i tamb s'installaran WC qumics sempre escoltant les reivindicacions dels vens?, explica. ?Per damunt de tot volem que l'oci i el gaudi de les festes patronals no siga un impediment perqu altres persones que el necessiten puguen descansar, ja que el respecte i la diversi no han d'estar renyits?, afig.
La comissi, creada el mes de mar i que es reuneix dues vegades al mes, integra a la Junta de Festes, la Comissi de Penyes, empreses de neteja, diferents departaments municipals i fins i tot representants del Consell de Participaci Ciutadana, amb l'objectiu de crear un marc de convivncia ampli en el qual tothom puga aportar i opinar.
?Les penyes sn el motor de la nostra festa i tamb un important nucli de trobada per a moltes persones al llarg de tot l'any, per si alguna sobrepassa els lmits del civisme, la nostra obligaci s actuar i aix ho farem?, conclou Gmez.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana