Vila-real: La 32a edici del FITCarrer congrega a Vila-real 21 companyies sota el lema ?Eixim al carrer?


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184446_111793/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-04-2019
La 32a edici del FITCarrer congrega a Vila-real 21 companyies sota el lema ?Eixim al carrer?

El Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer) celebra a Vila-real la seua edici nmero 32 i ho fa amb 21 companyies que actuaran, del 3 al 5 de maig, sota el lema Eixim al carrer. El regidor de Cultura, Eduardo Prez, i el director artstic del festival, Pau Ayet, destaquen que el lema va en dues adreces: com a pblic i com a professionals. ?Com a pblic, eixim al carrer per a veure qu ens ofereix el festival, per com a professionals tamb eixim al carrer per a envair l'espai pblic amb les nostres propostes i per a generar un impacte?, explica Ayet.
En aquest sentit, tots dos han donat a conixer la programaci, que comenar amb les Jornades Professionals, que en aquesta setena edici porten per ttol L?impacte de les arts de carrer en la societat, en les quals ?es reflexionar i debatr sobre nous reptes, canvis i evoluci del sector?. A ms, s'entregar el VIII premi Ramn Batalla, que enguany recau en la companyia Visitants i en el fotgraf Gerardo Sanz.
A ms, les actuacions arranquen amb diferents propostes, algunes d'elles molt especials, com l'espectacle Buenas noches, Europa, de Animasur, ?un dels referents del teatre a Andalusia? o el de Paula Escamilla, o el que s el mateix, Escandall Teatral, que ?de la m de Xarxa Teatre ens porta passes de la seua controvertida obra sobre masclisme i violncia de gnere amb tres passes de Floretes, Flowerless i Florera?.
Jule, de Hortzmuga Teatroa, dirigida als ms menuts, i Sefin, de Trapu Zaharra, completen l'agenda de la jornada, juntament amb Click, que representar Isla. ?L'humor estar present en les actuacions, una d'elles, la de Click, molt esperada, ja que es va haver de suspendre per la pluja l'any passat i no deixar indiferents?, explica Ayet.
El dissabte ser el torn de John Fisherman, amb dos passes diferents de Money for Free, i Claire Ducreux, amb Avec le temps, entre altres. ?Comptarem amb la collaboraci de les escoles de teatre i dansa de la ciutat, aix com de Castell i de l'UJI?, indica el responsable del FITCarrer, qui recorda que la programaci al complet es pot consultar a travs d'una APP gratuta que porta el nom del FITCarrer.
La jornada tamb comptar amb La furtiva, que forma part d?Scura Splats, amb el seu espectacle All&oli, un work in progress que servir per a divertir i provar l'espectacle abans de portar-lo al complet a altres festivals. Adhok tamb arribar a Vila-real el dissabte amb els seus treballs Inmortels: L?envol i Le nit, mentre UpArte oferir ureo. Les Impunxibles representaran Painball, que combina dansa contempornia i msica i per a completar el dissabte El Carromato desplegar els seus Big Dancers ?titelles gegants- des de la Maiorasga a la plaa Major, ?un espectacle molt visual, amb llums i msica?.
L'ltim dia de festival comptar amb les actuacions d'Acrobacia mnima, amb Seu-te! i Asaco Produccions, amb Tanque Gurug, que ?es dirigeixen a un pblic familiar i prometen ser dues obres molt divertides?. John Fisherman tornar amb la seua obra i Xa! Teatre mostrar un altre work in progress, en aquest cas de dansa aria, titulat Murocrcia. La Temeraria portar fins a la ciutat Pasin por un tubo i OtraDanza representar Vaco. Per la jornada no acabar fins que els espectadors gaudisquen de l'espectacle A s?ombra, dels mallorquins Atirofijo circ, i Entremundos, dels portuguesos PIA.
Les diferents representacions tindran lloc a espais com el carrer de Pere Gil, la Maiorasga, la plaa Major, la zona del Crist de l'Hospital, la plaa al costat del Mercat Central, l'avinguda del Cedre, la plaa de Bayarri, la Panderola i el Llaurador. ?Esperem que la gent isca al carrer i gaudisca del festival ms veter de l'agenda cultural de la zona?, afirma Eduardo Prez, qui apunta que ?l'nic lmit ser la imaginaci?.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana