Vila-real: Vila-real celebra el Dia Internacional dels Museus


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 15-05-2019
 

Vila-real se suma aquest 18 de maig al Dia Internacional dels Museus, data clau per a la comunitat musestica internacional declarada per l?International Council of Museums (ICOM) en 1977 amb l'objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus sn un important mitj per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures i per al desenvolupament de la comprensi mtua, aix com de la collaboraci i la pau entre els pobles. El regidor de Cultura, Eduardo Prez, assenyala que ?cada vegada sn ms els museus per tot el mn que participen en aquesta celebraci mundial? i s que, l'any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment, en un total de 158 pasos i territoris de tot el globus terraqi.
En aquest sentit, recorda que Vila-real porta ja uns anys celebrant aquest dia amb diverses activitats que ajuden a visibilitzar els espais musestics de la ciutat, especialment El Convent, Espai d?Art i el Museu de la Ciutat Casa de Polo.
?Enguany la proposta s un taller de creativitat que porta per ttol Les paraules dibuixades?, explica. Coordinat i dirigit per l'artista valenci Luce ?que enguany est present en la mostra TEST- el taller est destinat a joves de fins a 16 anys i es realitzar en El Convent, entre les 10.00 i les 14.00 hores del dissabte 18 de maig. L'activitat s gratuta i els participants podran incorporar-se en qualsevol moment. ?Els treballs que realitzen els joves ?que seran dibuixos a partir de lletres- quedaran exposats temporalment a la sala d'exposicions de l'espai musestic?, afig Prez, qui destaca que, en coincidir l'activitat amb les festes patronals, ?suposa una alternativa ldica molt interessant per als joves, que poden divertir-se al mateix temps que comparteixen espai i temps amb l'art i la cultura?, conclou.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana