Vila-real: Benlloch denuncia la guerra bruta darrere la querella de les tasques i adverteix d'un possible delicte electoral per calmnies en eleccions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185554_112737/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-05-2019
Benlloch denuncia la guerra bruta darrere la querella de les tasques i adverteix d'un possible delicte electoral per calmnies en eleccions

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha lamentat aquest mat el ?greu atemptat? a la democrcia que suposa la querella contra les tasques del carrer del Pare Molina, el propi alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, presentada en plena campanya electoral i en festes de Sant Pasqual, ?per a intentar influir en els vens a travs de la difamaci i les mentides?. ?Tot aix fa molt mala olor; no sabem encara qu hi ha darrere, per ho sabrem?, assenyala Benlloch, qui agrega que s'ha posat ja el tema en mans dels advocats i que fins i tot pot estar cometent-se un delicte electoral: ?L'article 148 de la llei adverteix de l'aplicaci del grau mxim de les penes privatives de llibertat en els delictes de calmnies que es produsquen en perode electoral?, adverteix.
?S molt b el que s patir la guerra bruta, atacs permanents, quatre denncies que em van presentar la passada legislatura? Mentides que van ser arxivades, com mentida s tot el que s'est dient ara. Hui dia, no he rebut cap gest de suport de cap membre de l'oposici municipal, la qual cosa revela que estan treballant de la m per a veure si sumant, com han fet a Andalusia, poden tirar-nos. Uns, perqu volen tornar a l'Ajuntament per a defensar els seus empastres i els interessos de partit; uns altres perqu noms volen arribar al poder a costa del que siga?, lamenta l'alcalde, qui puntualitza que, de moment, no ha arribat cap notificaci oficial de la querella de les tasques. ?El que ha passat a Vila-real s gravssim. No estic acusant a ning, per els silencis i la utilitzaci posterior de la situaci s bastant eloqent, en una vergonyosa guerra bruta que algun dia coneixerem?, agrega.
Quant als motius de la querella, Benlloch assenyala: ?No negue que els vens puguen tindre problemes, per el que s rotundament fals s que no s'haja fet res. Hem obert un expedient completssim, s'ha evitat que la zona es convertisca en un botell, s'ha limitat l'activitat de 20.00 a 22.00 hores, de manera que no afecta l'horari de descans, i fins i tot es va plantejar als vens una modificaci de la normativa per a regular millor la situaci, que no vol dir que fins ara no s'haja regulat?, explica. ?De fet?, puntualitza, ?mentre ens presenten una querella, tenim d'altra banda mil i escaig signatures per a demanar-nos que no enviem tant a la policia a la zona?.
?Vila-real s una ciutat viva, i aix vol dir que hem d'entendre que pot haver distorsions i coses que ens molesten. Tenim multitud de queixes cada dia: pels sorolls de les terrasses, pel tall de carrers quan hi ha carreres populars, pel tancament de la vila per al bou, per les campanes de l'esglsia o el carill de Sant Pasqual, pels patis dels collegis, pels gossos en pisos que molesten el venat? En tots aquests casos, tractem de mediar i dialogar per a buscar solucions, per mai ning ens ha tractat de delinqents, desprestigiant la imatge de l'Ajuntament i d'uns locals que han invertit molt, creant ocupaci i dinamitzant la ciutat, que, per primera vegada en la histria, ofereix alternatives perqu no hagem d'eixir de Vila-real. El que est en joc s el model de ciutat: una ciutat alegre i viva, o la ciutat apagada, trista i decadent a la qual alguns volen tornar?, lamenta. ?Per primer vegada hi ha una explosi de tasques, restaurants, grups? Jo continuar treballant per aquesta ciutat viva i demane a la gent que responga a aquests atacs a la democrcia?, apunta.
?Aquest tema no pot quedar aix. s fals que no s?haja fet res i no hi ha arguments ni jurdics ni d'efectivitat que justifiquen la presentaci d'una querella criminal el dia de Sant Pasqual i en plena campanya electoral. Estem vivint una guerra bruta, tractant d'influir en la ciutadania en perode electoral amb mentides i calmnies. Aix s molt greu i pot ser un delicte electoral, regulat en l'article 148, del qual ens haurem de defensar?, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana