Vila-real: Destaca en Ruta recala en la seua segona edici a la Vall d'Uix per a acostar la innovaci al territori de la provncia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186888_113866/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/186888_113866/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/186888_113866/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-07-2019
Destaca en Ruta recala en la seua segona edici a la Vall d'Uix per a acostar la innovaci al territori de la provncia

Destaca en Ruta, el programa satllit sorgit de la fira Destaca per a acostar la innovaci i el coneixement al territori de la provncia de Castell, recala aquest setembre a la Vall d'Uix. El municipi de la Plana Baixa recull, d'aquesta manera, el testimoni de la primera edici, celebrada en 2017 a Vinars, en un esdeveniment de transferncia tecnolgica que complementa i consolida la fira matriu, Destaca, amb seu a Vila-real i carcter biennal.
La Ctedra d'Innovaci Cermica Ciutat de Vila-real de l'UJI, l'Ajuntament de Vila-real, la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de la Vall d'Uix han presentat aquest mat el certamen en el municipi amfitri, que acollir els dies 19 i 20 de setembre dues jornades dedicades a la innovaci, amb taules de debat, zona de divulgaci, zona expositiva i rea de networking. ?Volem donar l'enhorabona i felicitar l'Ajuntament de la Vall per assumir el repte d'acollir aquesta segona edici de Destaca en Ruta?, ha assenyalat la cap de Gabinet de Vila-real, Edurne Zubiria, en representaci de l'alcalde. ?Quan fa uns anys, vam fer a Vila-real la reflexi de com havia de ser una ciutat del segle XXI, vam veure que havem de fer un pas ms enll de la prestaci de serveis bsics i atendre la demanda social d'afavorir un nou model econmic centrat en el coneixement i en la innovaci. Aix va nixer la collaboraci amb l'UJI, la creaci de la Ctedra d'Innovaci Cermica i la prpia fira Destaca?, detalla Zubiria. Aquella primera fira, celebrada en 2014 i convertida ja en el primer esdeveniment de transferncia cientfica i tecnolgica de la Comunitat, va tindre continutat en 2016, amb una segona edici que va significar la consolidaci de l'esdeveniment. ?Desprs de dues edicions amb un xit constatable, vam decidir no quedar-nos ac sin compartir tot aquest coneixement i experincia amb el nostre entorn; d'ac va sorgir Destaca en Ruta?, incideix.
En la mateixa lnia, l'alcaldessa de la Vall, Tania Baos, ha destacat l'oportunitat que suposa la fira itinerant per a ?acostar la ciutadania a la universitat i a la investigaci? i sobretot ?impulsar el desenvolupament social i econmic del territori, no a costa dels altres sin amb els altres; i aix significa coneixement i innovaci?. ?La transferncia cientfica?, ha puntualitzat el vicerector adjunt de Transferncia i Innovaci de l'UJI David Cabedo, ?no ha de ser noms de l'mbit acadmic a l'empresa, sin tamb en l'altra direcci. I esdeveniments com Destaca i Destaca en Ruta resulten claus per a aquest acostament?.
Amb aquest objectiu, la segona edici del programa itinerant de Destaca arribar els dies 19 i 20 de setembre a l'entorn de l'Auditori Leopoldo Pearroja de la Vall d'Uix, amb un programa centrat en quatre eixos temtics: Emprenedoria, industrialitzaci i canvi de model; Transformaci digital i formaci especialitzada; Economia circular i economia blava; Innovaci en matria turisme. Aquests eixos centraran les taules de reptes, en les quals experts, empreses i entitats buscaran solucions als problemes que es plantegen en mbits clau per al desenvolupament. Una zona d'exposici, amb la participaci d'empreses, entitats i centres d'investigaci, i l'rea dedicada a la divulgaci cientfica, amb visites organitzades de collegis i obertura de portes al pblic en general, completen la programaci del segon Destaca en Ruta. Una edici que pretn acostar la universitat, el coneixement i la innovaci a l'rea de la Plana Baixa, Alt Palncia, Alt Millars, Camp de Morvedre i Camp del Tria.
El director de la Ctedra d'Innovaci Cermica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, el secretari autonmic d'Ocupaci, Enric Nomdedu, i la diputada de Promoci Econmica, Mara Dolores Parra, entitats i empreses, han participat en la presentaci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana