Vila-real: Benlloch constitueix la Junta de Coordinaci del nou mandat com a frum de debat i cooperaci dels edils de PSPV i Podem


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187017_113978/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 16-07-2019
Benlloch constitueix la Junta de Coordinaci del nou mandat com a frum de debat i cooperaci dels edils de PSPV i Podem

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha constitut aquesta setmana la nova Junta de Coordinaci del govern, formada pels membres de PSPV-PSOE i Podem Vila-real que formen part de l'Executiu local i personal de confiana de tots dos grups municipals i Alcaldia. Amb una periodicitat quinzenal, la Junta de Coordinaci servir de frum de debat i cooperaci entre els regidors i els grups que formen part del pacte de govern, amb l'objectiu de millorar l'acci de govern i facilitar-ne la coordinaci.
?La Junta de Coordinaci s'ha demostrat en els anteriors mandats un instrument efica per a afavorir la comunicaci entre tots els regidors i els diferents grups que formen part del govern municipal; una espai de treball en el qual compartir les situacions que es generen en el dia a dia de la gesti local i buscar consensos per a aplicar poltiques que milloren la vida de les persones i generen oportunitats?, argumenta Benlloch. En aquesta primera Junta de Coordinaci, l'alcalde ha aprofitat per a exposar als regidors i regidors, principalment a aquells que s'acaben d'incorporar a les seues responsabilitats, la situaci econmica que travessa el consistori. ?L'herncia que van deixar els 16 anys de govern del Partit Popular, principalment l'ltima poca, encara pesa i molt en les arques municipals. El prstec de 20 milions subscrit pel PP, els empastres i sentncies del mal anomenat urbanisme a cost zero, als quals encara hui dia hem de fer front, amb intelligncia, per a evitar la fallida del consistori o un endeutament excessiu que derivaria en la intervenci del consistori, continuen llastrant els comptes municipals. s important que tots els regidors coneguen b quina s la situaci del consistori, amb qu ens podem trobar a curt i mitj termini, i qu estem fent per a garantir que aquesta herncia enverinada no llastre el present ni el futur de la ciutat?, detalla. D'aquesta manera, en la reuni constitutiva de la Junta de Coordinaci, Benlloch ha recordat als membres i grups de govern algunes de les ltimes resolucions que han arribat al consistori com a conseqncia de la gesti urbanstica del Partit Popular, com l'obligaci de pagament immediat de 856.727 euros inclosos en l'expedient d'expropiaci d'uns terrenys de 5.500 metres quadrats annexos al Centre de Tecnificaci Esportiva.
?La situaci s, com sempre, difcil, per continuarem treballant, amb responsabilitat i prudncia, per a donar resposta de la millor manera possible i garantir que la ciutat de Vila-real no deixe d'avanar?, agrega. ?La Junta de Coordinaci s l'espai que ens permet posar sobre la taula aquestes problemtiques, els reptes de futur i les lnies estratgiques d'actuaci del govern municipal, des del debat, la pluralitat d'opinions i la cooperaci?, conclou.
A ms de la Junta de Coordinaci, aquest mateix mat s'han constitut tamb les diferents comissions informatives que canalitzaran el debat i fiscalitzaci del govern per part de l'oposici durant els prxims quatre anys. Entre elles, destaca la comissi de peticions a altres administracions. Aquesta comissi, que a partir de la prxima convocatria quedar presidida pel portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, es constitueix de manera pionera per a canalitzar les reivindicacions de Vila-real a altres administracions, amb l'objectiu d'aconseguir els mxims consensos ?en tot all que siga bo per a Vila-real i que no depenga de les competncies municipals?, incideix Benlloch. L'estructura institucional es completa amb les comissions d'Administraci Local, Oportunitats, Social i Qualitat de Vida, Serveis Pblics i la comissi especial de convivncia amb les penyes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana