Vila-real: Comproms per Vila-real demana modificar lordenana reguladora de subvencions a les ONG i entitats socials i lamenta la falta de voluntat poltica per a pagar els deutes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187080_114012/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-07-2019
Comproms per Vila-real demana modificar lordenana reguladora de subvencions a les ONG i entitats socials i lamenta la falta de voluntat poltica per a pagar els deutes

El Grup Municipal recull el descontentament de la Coordinadora dONG i denuncia que, mentre el programa electoral de Comproms proposava agilitar trmits a les entitats, el PSOE plantejava donar-los premisComproms per Vila-real sollicita a l'equip de govern la modificaci de l'ordenana reguladora de subvencions a les ONG i entitats socials perqu s'ajuste a les necessitats reals d'aquests ens que treballen pel benestar de les persones, tant a la ciutat com en altres pasos.
El portaveu adjunt del Grup Municipal, Santi Cortells, ha donat compte de la reuni mantinguda amb membres de la Coordinadora Valenciana de Oenegs per al Desenvolupament de Castell, que han traslladat el malestar que des de fa temps vnen manifestant pels impagaments de l'Ajuntament.
Com ja vam dir, farem una oposici responsable i aquest tema s prou preocupant com perqu li donem el relleu que ha de tindre, afirma Cortells, qui lamenta que l'equip de govern noms actua quan la Coordinadora d'ONG emet comunicats, manifestant les veritats. Porten des de 2015 sense cobrar, fins i tot sense poder presentar-se a les ajudes en algun exercici i sn retards imperdonables, apunta. All curis s la coincidncia de moltes de les peticions d'aquesta entitat i daltres-, ja que des de Comproms les vam recollir fa temps i les incloem en el nostre programa electoral. Aix, l'edil critica que l'ordenana no s'ajusta a la realitat d'aquestes associacions i no solament no s gil, sin que no es compleix.
Tan sols s'est demanant que les convocatries es publiquen quan toca i no mesos o anys desprs, si pot ser, a principis de cada any, explica. Una altra qesti que podria ajudar la gesti de les ONG i entitats socials s el cobrament del 100% de la subvenci des del principi, en lloc del 80% inicial i el 20% al final. Justament a Castell, on tamb governa el PSOE, es fa aix i no existeix tal caos, a ms d'assenyalar que a la ciutat vena existeix un Consell de Cooperaci i que a Vila-real, a determinades associacions se'ls signen convenis o ajudes directes.
D'altra banda, Cortells trasllada la queixa de la Coordinadora d'ONG, els representants de la qual afirmen que el problema comena en 2015, justament en acabar l'anterior legislatura, quan la Regidoria de Cooperaci va passar a les mans del PSOE. El que demanem des de Comproms i des de la Coordinadora s que assumisquen les seues responsabilitats i donen soluci ja a aquest tema pagant el que deuen, en lloc de tirar balons fra i posar excuses, indica l'edil, no s normal que noms es moguen quan hi ha queixes pel mig. A ms, el portaveu adjunt de Comproms afig que tots sabem els problemes tcnics que t l'Ajuntament, per en aquest cas tamb hi ha una flagrant falta de voluntat poltica.
En un altre ordre de coses, se sollicita millorar la gesti de l'administraci electrnica, ja que les associacions que necessiten pujar documentaci al sistema tenen problemes i al final acaben venint a fer-ho presencialment i amb molts papers i s una qesti que s'ha de polir.
Cortells recorda que el programa electoral de Comproms per Vila-real recollia en el seu apartat de Regeneraci democrtica peticions fetes per les entitats que treballen amb l'Ajuntament com sn la creaci d'una oficina d'assessorament a associacions i la modificaci del model de coordinaci amb les entitats, mitjanant un acord que permetera emmotllar les associacions. Si fem una ullada al programa del PSOE, ni es plantegen res en aquest sentit, aix s, al punt 22 proposen crear els Premis Vila-real Solidria, per a donar guardons i trofeus a les associacions, critica, menys premis i ms gestions dins del termini i en la forma escaient.
En aquest sentit, Cortells tamb assenyala que el programa de Comproms proposava la disminuci del perode mnim de pagament a provedors i entitats, i, per qu no dir-ho? Tamb als treballadors. Cortells ha fet referncia a la denncia del Sindicat Professional de Policia Local i Bombers (SPPLB), els treballadors del qual porten sense cobrar 37.000 euros d'hores extra. El ms sorprenent s que l'edil de Recursos Humans, el mateix que deu diners a les ONG, no va tindre cap objecci a aprofitar els mitjans de comunicaci per a fer el que millor saben fer: parlar de l'herncia rebuda del PP i atacar als treballadors, en lloc de demanar disculpes o comportar-se amb humilitat, assenyala, per la qual cosa demana que, malgrat la seua majoria absoluta, tinguen ms responsabilitat i respecte.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana