Vila-real: El Ple aprova un prstec de 3,2 milions d'euros per a complir amb l'exigncia judicial de pagar ja per 'empastres del PP'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187190_114104/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-07-2019
El Ple aprova un prstec de 3,2 milions d'euros per a complir amb l'exigncia judicial de pagar ja per 'empastres del PP'

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui una nova operaci de prstec de 3,2 milions d'euros, amb els quals es finanaran les ltimes resolucions i sentncies derivades de la gesti urbanstica del PP que han arribat al consistori, a ms de 72.000 euros per a renovar l'aire condicionat de l'Auditori Msic Rafael Beltrn. En el prstec s'inclouran, en concret, 1,9 milions de resolucions del Jurat d'Expropiaci –la valoraci municipal dels terrenys, a falta de la resoluci dels recursos a les valoracions judicials- i els 1,1 milions de la sentncia ferma de terrenys del collegi Jos Soriano.
“L'aprovaci d'aquest prstec amb aquesta urgncia no la fem per voluntat prpia; estem complint amb una sentncia judicial que ens obliga a pagar ja, en una decisi inaudita, interposant fins i tot una multa personal contra mi de 300 euros, que recorrerem al Tribunal Constitucional, i amenaa de derivar la qesti a altres instncies”, recorda l'alcalde, Jos Benlloch. El primer edil es refereix, en particular, a la sentncia pels terrenys annexos al CTE, valorats pels tcnics municipals en 856.000 euros, el propietari dels quals va recrrer tamb al Jutjat de Contencis Administratiu, que va resoldre el pagament immediat d'aquesta quantitat com a mesura cautelar mentre es resol el recurs del consistori a la valoraci del Jurat d'Expropiaci, xifrada en 1.366.000 euros. El propietari va reclamar inicialment 2,7 milions d'euros. “Hem hagut de tramitar d'urgncia aquest expedient de prstec perqu ens els exigeix la justcia i els propis tcnics municipals”, assenyala l'alcalde, qui ha tornat a lamentar la repercussi dels “empastres del Partit Popular” en els comptes municipals.
Sobre aquest tema, el portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, ha defensat la “enginyeria financera” de l'Executiu local, que ha perms reduir l'endeutament des del 73% de 2011 fins al 69% en qu quedar amb aquesta nova operaci de crdit, “desprs d'haver pagat ms de 25 milions d'euros en sentncies del PP”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana