Vila-real: El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real per a millorar la informaci ciutadana a travs de les noves tecnologies


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187809_114608/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-08-2019
El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real per a millorar la informaci ciutadana a travs de les noves tecnologies

El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real en un nou format digital que pretn millorar la informaci a la ciutadania a travs de l's de les noves tecnologies. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha presentat aquest mat aquesta nova eina comunicativa, el bndol municipal 3.0, en un programa pilot que comptar amb la participaci ciutadana per a la seua definici i millora.
A Vila-real som lders en innovaci, membres de la xarxa Innpulso, vam ser els primers de la provncia a tindre el ttol de Ciutat de la Cincia i la Innovaci i tamb tenim la presidncia de la Xarxa valenciana de ciutats per la innovaci. Aix no s fruit de la causalitat, sin d'un treball intens de collaboraci amb la societat, empreses i de la prpia instituci de saber adaptar-se als temps que vivim. I en aquest mbit, la comunicaci s una de les nostres principals preocupacions, valora l'alcalde. Benlloch recorda que l'Ajuntament de Vila-real ha sigut pioner en qestions com la implantaci de l'Administraci electrnica o l'emissi en streaming dels plens municipals a travs del canal municipal de Youtube. L'aplicaci per a mbils Vila-real o la incorporaci a la comunicaci municipal de les noves eines de comunicaci social, amb perfils en Facebook, Twitter, Instagram, Flickr i Youtube, sn unes altres de les mesures que s'han anat adoptant en els ltims anys.
Per ens queda molt per fer, i per aix llanarem un Pla de millora i reimpuls de les noves tecnologies en la comunicaci, amb el qual pretenem arribar a quanta ms gent millor, perqu la informaci arribe de la millor manera possible, amb el mxim de transparncia, potenciant tamb l's del principal canal pel qual ara ens comuniquem, com s el whatsapp, detalla Benlloch. Per a aix, la primera acci a desenvolupar s un programa pilot que recupera l'esperit dels populars pregoners, adaptats al segle XXI i a travs de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i plataformes de comunicaci. Aquest bndol 3.0 adoptar inicialment dos formats: un bner esttic amb informaci de servei que ja ha comenat a testar-se en successos com els episodis de pluges torrencials; i un bner en vdeo a partir d'imatges fixes i lletra sobreimpresa, que llana el seu primer exemplar hui mateix, amb la informaci relativa a les obres d'emergncia en el collegi Escultor Ortells. Tots dos arranquen amb la frmula LAjuntament de Vila-real fa saber i es reserven per a comunicacions de servei d'especial transcendncia per a la ciutadania.
Es tracta encara d'un programa pilot, que volem anar polint i millorant a partir dels suggeriments dels vens i venes, estudiant la reacci a aquesta eina i obrint-la a la participaci a travs de plataformes que s'aniran coneixent, tot incorporant mecanismes que permeten garantir que no es puga fer cap s fraudulent, avana l'alcalde. Quan el projecte siga definitiu, es presentar formalment en un acte pblic en el qual Benlloch vol rendir tamb homenatge a la figura dels antics pregoners. Antigament, el pregoner anava pel poble amb la seua corneta i recitava els bndols municipals amb informaci d'inters. La vida ha canviat molt, per Vila-real continua mantenint l'esperit de poble, en eixa dicotomia poble-ciutat que ens fa nics, i per aix volem recordar als nostres pregoners, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana