Vila-real: Proximitat i Festes llancen una campanya informativa per a evitar l'aband de voluminosos amb motiu de les festes patronals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187960_114738/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-08-2019
Proximitat i Festes llancen una campanya informativa per a evitar l'aband de voluminosos amb motiu de les festes patronals

Reduir l'aband de voluminosos en la via pblica en festes s l'objectiu de la nova campanya d'informaci i sensibilitzaci llanada per les regidories de Proximitat i de Festes per als prxims festejos patronals. La regidora de Participaci Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, s'han reunit hui amb el president de la Junta de Festes, Jos Pascual Cols, i el president de la Comissi de Penyes, David Garca, per a acabar de perfilar la campanya, que t com a principal pblic els casals i penyes de la ciutat.
En poca de festes patronals, ja siga amb motiu de la preparaci dels festejos o en acabar els dies en homenatge als nostres patrons, s habitual que moltes penyes aprofiten per a desfer-se de mobiliari i estris veles. L'objectiu d'aquesta campanya s recordar-los, sobretot a les penyes per tamb a la poblaci en general, que tenen a la seua disposici un servei gratut de recollida de voluminosos, assenyala Caravaca. Amb un gest molt senzill podem evitar molts problemes i molsties als vens, contribuint entre tots a fer la Vila-real + neta que busca la nostra campanya, agrega Vila. La iniciativa, especficament dirigida a evitar els estris que s'abandonen durant les festes, s'integra en el doble objectiu en el qual treballa l'Ajuntament en els ltims mesos: d'una banda, millorar l'estat de neteja en el municipi sobre les premisses de netejar ms i embrutar menys, que s'engloben en el pla Vila-real + neta; i afavorir la convivncia de les penyes amb els vens i venes, que va portar a la creaci de la primera Comissi especial de Convivncia amb les penyes durant la passada legislatura.
A travs d'aquesta nova campanya, i grcies a la collaboraci de la Junta de Festes i la Comissi de Penyes, es far arribar la informaci de manera directa a les 102 penyes que participen aquest mes de setembre en els actes de la comissi. A ms, es far arribar tamb la informaci a totes les penyes inscrites al registre oficial (503) a travs dun repartiment general del fullet a les bsties de la zona centre de la ciutat, on es concentren el major nombre de casals i on s'ha detectat una major problemtica d'aquest tipus. Els fullets detallaran la informaci de servei per a atallar aquestes situacions, amb el telfon 964536761 a la disposici dels vens per a la recollida directa dels voluminosos, i la possibilitat de sancions en el cas d'incomplir la normativa.
Les festes sn un moment nic per a afavorir els llaos de convivncia entre vens, penyes autntic motor de la festa-, associacions per tamb poden ser motiu de molsties i problemes que podem, entre tots, evitar. No abandonar estris en la via pblica, mantindre net el carrer i complir els horaris, respectant el descans dels vens, sn mesures que estan a l'abast de tots, conclou.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana