Vila-real: La Generalitat concedeix a Vila-real el tercer programa d'Itineraris d'inserci per a afavorir la inclusi sociolaboral de 150 persones de collectius vulnerables


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187987_114760/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 22-08-2019
La Generalitat concedeix a Vila-real el tercer programa d'Itineraris d'inserci per a afavorir la inclusi sociolaboral de 150 persones de collectius vulnerables

L'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit, per tercer any consecutiu, un nou programa d'Itineraris d'inserci socialoboral, amb l'objectiu d'afavorir la incorporaci al mercat de treball de collectius vulnerables i en risc d'exclusi social. El regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela, ha anunciat hui la nova edici del programa autonmic que, amb la contractaci de sis tcnics, assistir durant els prxims quatre mesos a 150 persones per a ajudar-los en la seua integraci sociolaboral.
El principal objectiu dels Serveis Socials municipals s sempre ajudar al fet que totes les persones puguen desenvolupar els seus propis projectes de vida de manera autnoma i aquests Itineraris d'inserci s'han demostrat un bon instrument per a avanar en aquest cam, valora Escorihuela. Els bons resultats dels programes anteriors avalen aquesta percepci, ja que dels 155 beneficiaris de l'any passat, un total de 44 (el 28%) van aconseguir una ocupaci abans de finalitzar el programa. El 58% dels usuaris va completar ntegrament les sessions i a penes un 14% d'ells va abandonar el programa sense finalitzar el seu itinerari. Sn dades molt bones, per sempre es pot millorar i aix s el que esperem aconseguir amb aquesta tercera edici, agrega el regidor, qui subratlla que Vila-real s dels pocs municipis de la Comunitat que ha obtingut el finanament dels itineraris en les tres convocatries.
Per a dur a terme aquest programa, Serveis Socials ha obtingut una subvenci de 134.000 euros per part de la Generalitat Valenciana, procedent del Fons Social Europeu, que permetr la contractaci de sis professionals per a treballar durant els prxims quatre mesos aspectes socials, adquisici de competncies, formaci i orientaci en la cerca activa d'una ocupaci a un total de 150 beneficiaris, aturats de llarga durada i en la majoria usuaris de la Renda Valenciana d'Inclusi de la Generalitat. El perfil del beneficiari s majoritriament el d'una dona (dos teros dels usuaris), de nacionalitat espanyola (un 75% dels beneficiaris), amb estudis primaris o sense estudis, que porta ms de dos anys sense treball.
Els Itineraris d'inserci sociolaboral municipals es coordinaran, a ms, amb el treball que desenvolupa la Fundaci Tots Units dins d'aquest mateix programa autonmic. Tots Units tamb compta amb una subvenci d'aquest tipus i, per a optimitzar els recursos i arribar al mxim de persones possibles, estem treballant ja de manera coordinada, detalla el regidor de Serveis Socials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana