Vila-real: Comproms per Vila-real denuncia la prdua de subvencions per a contractar agents d'igualtat a Serveis Socials


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-09-2019
 

A travs d'una pregunta de la diputada a les Corts Mnica lvaro el Grup Municipal ha pogut conixer que l'equip de govern ha deixat que es perden prop de 50.000 euros d'ajudes en dos anysComproms per Vila-real acaba de conixer el balan de la posada en marxa de la Xarxa d'Agents d'Igualtat a la ciutat grcies a la pregunta formulada per la sndica adjunta del grup parlamentari a les Corts, la diputada vila-realenca Mnica lvaro, de la resposta de la qual es desprn que l'equip de govern de Vila-real ha perdut en dos anys prop de 50.000 euros en subvencions destinades a la contractaci d'agents d'igualtat, la missi dels quals s gestionar els expedients relacionats amb la dependncia.
Tal com denuncia la portaveu adjunta, Maria Fajardo, en 2017 la Generalitat Valenciana, a travs de la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives, va concedir una subvenci de 25.000 euros, dels quals es van avanar 16.250 (un 65% del total) el 31 de gener de 2018 per a la contractaci de personal. "Tenint en compte que l'Ajuntament no va justificar la subvenci, el 13 de mar de 2019 es va requerir la devoluci de la quantitat avanada, un import que s'ha retornat ntegrament en data 27 de juny d'aquest mateix any", lamenta Fajardo, qui destaca que "s una llstima que es deixen perdre 25.000 euros que tan b hagueren vingut per a millorar el servei que ofereix el departament de Serveis Socials".
En 2018 es va tornar a concedir una ajuda de 33.400 euros. "El 31 de gener d'enguany es van avanar a l'Ajuntament 21.710 euros (el 65%), per segons la informaci oficial que ens proporciona la nostra sndica adjunta, noms s'han justificat 9.590,35 euros", critica. Per aquest motiu, aviat s'obrir trmit d'audincia per a sollicitar el reintegrament dels 12.119,65 euros que no s'han usat. "Un nou colp, ja que aix implica que la resta de la subvenci fins als 33.400 euros que podria haver tingut l'Ajuntament s'han perdut tamb pel cam", explica l'edila, qui destaca la nulla capacitat de gesti del responsable de la Regidoria, que "no sembla prendre's de deb la seua funci i aquests fets sn molt greus i lamentables".
Tanmateixc, Fajardo assenyala que en 2019, la Conselleria de la qual forma part el secretari autonmic Alberto Ibez -tamb de Comproms per Vila-real-, s'ha tornat a concedir una important aportaci, en aquest cas sn 75.400 euros per a la contractaci d'un agent d'igualtat (33.400 euros) i dues persones promotores d'igualtat (42.000 euros). "Per arashan comptabilitzat propostes de pagament corresponents a les bestretes del 35% i del 30% de la subvenci, per la qual cosa esperem que al final d'any aquestes ajudes hagen sigut amortitzades i que al 2020 no hgem de tornar a lamentar que s'ha perdut ni un sol cntim d'aquestes subvencions tan valuoses, ja que representen un dels valors ms importants del Govern del Botnic, com s la universalitzaci dels serveis socials perqu cap ciutad es quede enrere", reivindica.
Fajardo aclareix que tot i que va ser al mar denguany quan, sembla, es va requerir per primera vegada la devoluci de la primera de les ajudes, tots aquests detalls els podem conixer ara grcies a la gesti de la nostra diputada a Valncia, ja que dins lequip de govern regnava lopacitat, especialment a les rees que dirigien els nostres ja ex-socis.
"Esperem que el regidor de l'rea es pose les piles i comence a aprofitar millor les oportunitats que se li ofereixen per a millorar la gesti", apunta i recorda que "es tracta del mateix responsable que les ONG no hagen cobrat encara, quan se'ls va prometre que l'ltima setmana d'agost rebrien els imports endarrerits des de fa tres i quatre anys". "Sabem que s'ha comenat a pagar alguna cosa, per l'Ajuntament segueix en la seua lnia de viure per damunt de les nostres possibilitats, mentre deixa a l'estacada als ens socials", conclou l'edila de Comproms


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana