Vila-real: Vila-real perseguir l'abocament de voluminosos amb ms accions informatives i actuaci policial per a localitzar als autors


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188674_115328/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188674_115328/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-09-2019
Vila-real perseguir l'abocament de voluminosos amb ms accions informatives i actuaci policial per a localitzar als autors

L'Ajuntament de Vila-real, a travs de les regidories de Serveis Pblics i Seguretat Ciutadana, i en collaboraci amb l'empresa Fobesa, adjudicatria del servei de recollida de residus, ha iniciat una campanya de conscienciaci amb l'objectiu d'atallar el problema de l'abocament de voluminosos i estris en la via pblica. La principal novetat d'aquesta iniciativa, que s'emmarca en el pla Vila-real + neta, s que, a ms de les accions informatives, es reforar la vigilncia i s'implicar la Policia Local per a la detecci dels autors d'abocaments incontrolats a fi de sancionar-los en el marc de l'Ordenana de Convivncia Ciutadana.
Aix ho han detallat en roda de premsa el regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, i el director de lrea de Medi Ambient de Fobesa, Javier Bartolom. Segons les dades que ha donat a conixer el responsable de Fobesa, en 2018, es van realitzar un total de 6.256 recollides, de les quals noms el 37% van comptar amb el corresponent avs al servei de recollida gratut, mentre que en el 63% dels casos es tractava de voluminosos depositats en la via pblica de forma incontrolada, majoritriament al costat dels contenidors de residus. A ms, segons les dades de Fobesa, fins al 31 d'agost d'enguany, la recollida de poda i voluminosos s'havia incrementat un 6,79% respecte al mateix perode del passat any.
El regidor de Serveis Pblics ha insistit que farem un esfor important per a donar informaci per desprs d'aix noms quedar l'acci sancionadora. Aix mateix, Valverde ha lamentat la imatge de brutcia que genera l'aband de voluminosos en la via pblica, a ms de que suposa un sobreesfor per a les empreses de recollida de residus i neteja i un contratemps important quan es depositen al costat dels contenidors de recollida de residus perqu dificulta les labors dels camions de recollida. Per aix, en aquesta nova campanya es far especial incidncia a recordar la prohibici de depositar aquests estris al costat dels contenidors.
La campanya comptar amb una primera acci informativa, amb el repartiment de ms de 20.000 trptics en els quals es recorden els horaris per a depositar residus orgnics (de 20 a 23 hores), els tipus de contenidors de recollida selectiva, el telfon per a avisar al servei gratut de recollida de voluminosos (964 536 761), aix com les dades bsiques de l'ecoparc, on tamb es poden depositar aquests estris de forma totalment gratuta. A ms, Javier Bartolom ha explicat que es collocaran cartells informatius en els contenidors i un controlador ambiental es desplaar de dilluns a dissabte en una furgoneta per a realitzar labors de vigilncia amb la finalitat de detectar punts d'abocament de voluminosos. Quan es detecten estris abandonats, els operaris de Fobesa procediran a precintar aquests voluminosos i es donar un perode de temps abans de recollir-los perqu els responsables municipals puguen intentar localitzar als autors de l'abocament, assenyala el director de Medi Ambient de l'empresa.
A partir d'aqueix moment, actuar la Policia Local, segons ha avanat la regidora de Seguretat Ciutadana perqu les accions que no siguen cviques s'han de sancionar. Silvia Gmez ha fet una crida la collaboraci ciutadana i ha recordat que l'Ordenana de Convivncia Ciutadana contempla sancions de fins a 3.000 euros quan es tracta d'infraccions molt greus. Serem contundents i estem tamb estudiant mesures especfiques per als problemes que es generen en festes, amb l'aband de voluminosos i la brutcia en algunes penyes, ha recalcat Gmez.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana