Vila-real: Benlloch anuncia la creaci de l'Agncia Local d'Innovaci per a continuar avanant cap a un nou model productiu


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188752_115397/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188752_115397/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188752_115397/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-09-2019
Benlloch anuncia la creaci de l'Agncia Local d'Innovaci per a continuar avanant cap a un nou model productiu

L'Ajuntament de Vila-real far un pas ms en el cam cap a un nou model productiu basat en la cincia i la innovaci amb la creaci de l'Agncia Local d'Innovaci, un organisme que aglutinar als principals actors de l'ecosistema innovador a la ciutat i que seguir l'exemple de l'Agncia Valenciana de la Innovaci, creada per la Generalitat Valenciana.
L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats de la Innovaci, Jos Benlloch, ha anunciat aquest dijous a la Vall d'Uix, durant la inauguraci de l'esdeveniment Destaca en Ruta, que l'equip de govern ja est treballant en la configuraci d'aquesta agncia local que implicar a, entre altres, de la Cambra de Comer, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI), la Universitat Jaume I, la UNED, la Fundaci Caixa Rural Vila-real i la Fundaci Globalis.
Benlloch ha participat en la inauguraci de Destaca en Ruta, l'esdeveniment impulsat des de l'Ajuntament de Vila-real i la Ctedra d'Innovaci Cermica de la Universitat Jaume I per a exportar al territori provincial la innovaci i la transferncia cientfica. En aquesta ocasi ha recalat a la Vall d'Uix, on el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha obert la cita, al costat de Jos Benlloch, l'alcaldessa de la Vall d'Uix, Tania Baos, la rectora de l'UJI, Eva Alcn, i el president de la Diputaci, Josep Mart.
El primer edil ha defensat la necessitat de crear estructures que servisquen a les administracions, institucions i empreses per a trobar-nos, avaluar-nos i tirar avant projectes, una filosofia que, segons Benlloch, va inspirar el projecte Destaca, la primera fira d'innovaci i transferncia cientfica de la Comunitat Valenciana, que va nixer a Vila-real en 2014 de la m de l'Ajuntament i la Ctedra d'Innovaci Cermica Ciutat de Vila-real de l'UJI, que dirigeix el catedrtic Juan Carda. Benlloch ha recordat el gran pas que va suposar obtindre la distinci de Ciutat de la Cincia i la Innovaci en 2011, perqu va obrir les portes al fet que Vila-real es convertira en subseu de l'UJI.
El primer edil ha adms la complexitat de la primera edici de la fira Destaca, per les dificultats econmiques i la limitaci de competncies que tenen els ajuntaments, i per aix reivindica que els ajuntaments no ens conformem amb les competncies del dia a dia, sin que tamb som interlocutors vlids amb els agents econmics per a no perdre oportunitats i sinergies. A ms ha agrat especialment a la Generalitat Valenciana que en la passada edici de la fira Destaca recolzara l'esdeveniment amb una subvenci de 120.000 euros.
La Fira Destaca, que se celebra a Vila-real amb carcter biennal, va rebre en 2018 ms de 12.000 visitants i 2.000 escolars van participar en les activitats de divulgaci cientfica. En 2017, es va decidir eixir al territori amb la vocaci de compartir recorda Benlloch- perqu les idees de les administracions s igual qui les genere, han de ser per a tots. Per aix, l'alcalde ha dit sentir-se orgulls que aquella idea de Vila-real ara s patrimoni de tots i s'ha mostrat convenut que Destaca ha vingut per a quedar-se a la Vall d'Uix, perqu canviar el xip de la poblaci i permetr generar moltes ms oportunitats i ms sinergies.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana