Vila-real: Vila-real se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats ldiques per a afavorir els desplaaments urbans a peu i en bicicleta com a eix de qualitat de vida i de salut


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188753_115398/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-09-2019
Vila-real se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats ldiques per a afavorir els desplaaments urbans a peu i en bicicleta com a eix de qualitat de vida i de salut

Vila-real se sumar aquest cap de setmana a la Setmana Europea de la Mobilitat que, amb el lema Camina amb nosaltres, pretn posar el focus sobre la mobilitat sostenible per a la millora de la qualitat de vida i la salut. Amb aquest objectiu, s'ha preparat un cap de setmana d'activitats ldiques i de sensibilitzaci, amb tallers, circuits, gimcana i bicicleta popular el diumenge al mat.
El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica i Medi Ambient, Jos Ramn Ventura Chalmeta, ha presentat el programa, que arrancar el mat del dissabte, amb jocs familiars, l'arbre sostenible, un circuit de bicicletes i un taller de reparaci de bicis. Les activitats es desenvoluparan el dissabte, de 10.00 a 14.00 hores, a l'avinguda de la Mur, on per la vesprada (17.00-20.00 h) continuar la programaci amb un taller d'invents amb envasos reciclats. La gimcana, tant per a ciclistes com per a persones que es desplacen a peu, prendr el relleu diumenge, a les 10.00 hores, a la plaa Major, seguida d'una bicicletada fins a l'ermita i sortejos de regals entre els participants.
La Comissi Europea s'ha proposat dos objectius: l'eliminaci dels cotxes amb combustibles convencionals en 2050 i avanar cap a una logstica urbana sense emissions de cara a l'any 2030. Sn objectius molt ambiciosos, que requeriran grans canvis des de l'mbit local, per a oferir a la ciutadania les infraestructures necessries perqu els ciclistes i els vianants no se senten vulnerables enfront d'un altre tipus de mitjans de transport, valora Ventura Chalmeta. Les activitats programades el cap de setmana en la Setmana Europea de la Mobilitat pretenen avanar en aquest cam.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana