Vila-real: Tots Units afavoreix la inserci laboral de dones de collectius de risc a travs del programa Ocupat amb nosaltres


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188757_115402/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188757_115402/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188757_115402/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-09-2019
Tots Units afavoreix la inserci laboral de dones de collectius de risc a travs del programa Ocupat amb nosaltres

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha clausurat aquesta vesprada la jornada Ocupat amb nosaltres, amb la qual la Fundaci Tots Units posa el tancament al programa que ha vingut desenvolupant juntament amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per a oferir formaci i assessorament per a facilitar a dones de diferents collectius de risc la seua inserci sociolaboral. El programa, de fons europeus i desenvolupat simultniament a Castell, Bilbao i Oviedo, ha ats un total de 74 dones, de les quals 61 han finalitzat el programa i 27 han aconseguit la inserci.
Benlloch ha destacat la tasca desenvolupada per la Fundaci Tots Units des de la seua creaci, en 1990. Els objectius que van moure a constituir l'entitat continuen plenament vigents. Moltes vegades, les administracions pequem d'una certa fredor en la resposta a les necessitats socials. Afortunadament, a Vila-real comptem amb una slida xarxa d'entitats, amb les quals mantenim una aliana contnua des de 2011, que aporten eixa necessria humanitzaci de l'atenci social. Tots Units s un exemple d'aix i una pionera en la innovaci social, amb la creaci de la primera empresa d'inserci de la provncia en els 90, Reciplana Recuperacions, valora l'alcalde. En les taules de debat de la jornada han participat, entre altres, el subdirector general de programes de l'Institut de la Dona, Luis Simo; la directora general de l'Institut Valenci de les Dones i per la Igualtat de Gnere de la Comunitat Valenciana, Mara Such; o la directora general d'Ocupaci i Formaci de Labora, Roco Briones, a ms del president de la Fundaci Tots Units, Enric Reverter, i la seu gerent, Charo Castell. Les jornades han comptat tamb amb testimonis de dones participants en el programa, que a Castell s'ha centrat en l'obtenci de certificats d'auxiliar de comer i d'auxiliar de neteja.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana