Vila-real: Vila-real lidera la cooperaci internacional en la Comunitat i assumeix la presidncia del Fons Valenci per la Solidaritat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189251_115817/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 03-10-2019
Vila-real lidera la cooperaci internacional en la Comunitat i assumeix la presidncia del Fons Valenci per la Solidaritat

L'Ajuntament de Vila-real liderar el Fons Valenci per la Solidaritat en aquest nou mandat, convertint-se, daquesta manera, en el primer municipi de la provncia que presidir lentitat. L'assemblea extraordinria de socis celebrada ahir en la localitat de Xtiva amb l'assistncia de ms de 60 alcaldes i regidors dels municipis que formen part de l'entitat, va triar a la nova junta executiva per a la legislatura 2019-2023, de la qual continuar formant part la ciutat de Vila-real. En aquesta ocasi, a ms, amb la presidncia de l'organisme autonmic, que exercir el regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela, per delegaci de l'alcalde, Jos Benlloch.
Tots dos van assistir ahir a la reuni, on van rebre el relleu de la fins ara presidenta del Fons, la regidora de Xtiva i actual directora general de Cooperaci, Xelo Angulo, i lalcalde de Xtiva, Roger Cerd. A Vila-real sempre hem apostat per la solidaritat i la cooperaci internacional, fins i tot en anys molt adversos i malgrat totes les dificultats econmiques que hem hagut de sortejar. Obtindre el suport de la resta de municipis del Fons Valenci per a liderar l'organisme en aquest nou mandat s un repte que assumim amb gran responsabilitat i el comproms de continuar expandint els valors de la cooperaci per tot el territori, particularment a la provncia de Castell, on a penes vuit municipis formem part en aquests moments de l'entitat, valora lalcalde.
L'Ajuntament de Vila-real es va integrar en el Fons Valenci per la Solidaritat al juny de de l'any 2014 i a penes un any desprs, a l'octubre de 2015, s'incorporava a la junta directiva de l'organisme amb una vocalia. En aquest nou mandat, l'assemblea de socis de l'entitat formada per 121 ajuntaments i 9 mancomunitats de tota la Comunitat Valenciana- ha confiat en Vila-real per a assumir el lideratge del Fons Valenci per la Solidaritat durant els prxims quatre anys. Queda molt per fer i encara alguns desajustos que no ens permeten avanar amb l'agilitat que ens agradaria, per s sens dubte un reconeixement al treball que s'ha vingut desenvolupant en els ltims anys a Vila-real en matria de cooperaci, sensibilitzaci i l'ajuda als pasos en desenvolupament. En aquesta mateixa lnia continuarem treballant, tant a Vila-real com des de la junta directiva del Fons, per a millorar la vida de les persones, tamb les que viuen en altres territoris a la sort dels quals no podem ni volem ser aliens, agrega Escorihuela, qui recorda tamb que un altre dels principals objectius de l'organisme s la sensibilitzaci social entorn de la cooperaci i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Junta a Vila-real formaran part de la nova junta directiva de l'entitat els municipis de Canals (vicepresidncia), l'Olleria (secretaria), Barxeta (tresoreria) i Xtiva, l'Alcdia, Elx, Estivella, Pedreguer, Parcent i Corbera, amb una vocalia cada localitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana