Vila-real: Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l'FP com una formaci d'xit per a la inserci laboral


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189455_115998/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-10-2019
Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l'FP com una formaci d'xit per a la inserci laboral

Vila-real unir als instituts de la ciutat en la celebraci de la Setmana Europea de la Formaci Professional amb un programa d'activitats que arrancar dilluns que ve i que t com a objectiu fer visible i potenciar aquesta lnia formativa com una opci d'xit per a la inserci laboral.
La regidora d'Educaci, Aida Beteta, ha presentat les iniciatives amb motiu de la Setmana Europea de la Formaci Professional, organitzades en collaboraci amb els centres Fundaci Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Trrega i IES Broch i Llop. Beteta ha remarcat que la ciutat compta amb un total de 14 cicles formatius que s'imparteixen en aquests quatre centres i ha incidit en qu des de l'Ajuntament de Vila-real creiem en la formaci professional com una eina fonamental per a la generaci d'ocupaci. La regidora d'Educaci ha destacat l'esfor que tant el consistori com els centres educatius han fet per a organitzar aquestes activitats, que es desenvoluparan entre els dies 14 i 18 d'octubre, i que suposen un pas ms en el comproms de Vila-real com a Ciutat Educadora.
Aix, aquest prxim dilluns 14 d'octubre tindr lloc a les 11.30 hores en el Espai Jove la conferncia Emprendre desprs de la FP. Una opci d'autoocupaci, a crrec de Toni Climent Ayala. El dimarts 15 d'octubre s'ha programat la jornada central de les activitats, des de les 10 a les 14 hores en la plaa Major, amb la participaci dels quatre instituts de la ciutat que compten amb oferta de cicles formatius. Cadascun d'ells installar un estand informatiu i, desprs de la lectura d'un manifest reivindicatiu, es donar pas a activitats d'animaci amb msica, concurs de fotos, globotada, etc.
La Setmana Europea de la Formaci Professional continuar el dimecres 16 amb les sessions informatives a l'Auditori a crrec de l'Associaci d'Installadors Elctrics de Castell (AIECS) i Creu Roja. El dijous, tamb a l'Auditori, se celebrar la taula redona Experincies Compartides, seguida de la conferncia a crrec del coach Sergio Ayala. La setmana finalitzar el divendres amb la conferncia de la coach Gema Font, tamb en el Auditori.
Aida Beteta ha estat acompanyada en la presentaci d'aquestes activitats per les representants dels centres Fundaci Flors, Marga Felipe; IES Francesc Trrega, Enriqueta Garca; i IES Broch i Llop, Esther Meneu, els qui han desgranat l'oferta formativa dels seus instituts que, al costat de l'IES Miralcamp, suma un total de 14 cicles formatius, de diferents graus, en rees com a electricitat, administraci, perruqueria i esttica, installacions elctriques, informtica, activitats comercials, a ms del cicle de grau superior en Animaci d'Activitats Fsiques i Esportives.
Marga Felipe ha explicat que el centre Fundaci Flors compte en l'actualitat amb un professor representant en la plataforma europea de la Formaci Professional i que amb les activitats de la propera setmana es busca unir a tots els centres de Vila-real per a fer-nos visibles a Europa. Marga Felipe ha recalcat que aquestes iniciatives pretenen acabar amb l'estigma de lFP com a estudis de segona i reivindicar que els nostres alumnes ixen molt ben formats i preparats per a treballar, ja que aquesta formaci s un bon trampol per a arribar al mn laboral. En aquest sentit, tant la regidora d'Educaci com les representants dels centres educatius han posat en valor la labor que realitzen les empreses per a la formaci dels alumnes en els centres de treball.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana