Vila-real: Vila-real només disposa d'una bici per a usar dins del sistema Bicivila’t


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189605_116119/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-10-2019
Vila-real només disposa d'una bici per a usar dins del sistema Bicivila’tDe les vuit estacions que hi ha per a promocionar l'ús de la bicicleta a Vila-real, només hi ha tres que funcionen i entre les tres tan sols s'ofereix una bicicleta


Vila-real, 14 d’ octubre de 2019.- Una bicicleta per a una ciutat de més de 50.000 habitants. Aquest és el resum del servei Bicicila’t que, se suposa, ha de promocionar l'ús de les bicicletes com a transport públic entre els veïns.

I el que és pitjor, de les vuit estacions que hi ha a la ciutat, cinc d'elles no funcionen. Un fet que posa de manifest “la nefasta gestió de l'Ajuntament de Vila-real dels recursos públics”, tal com ha lamentat el regidor del PP, Carlos Gil.

Davant aquesta desoladora situació d'abandó, el PP ha presentat una moció en la qual se sol•licita que es recuperi el manteniment d'aquest servei i que sigui de qualitat per a poder promocionar el seu ús.

Aquest servei mai ha comptat amb el suport del PSOE de la localitat ja que “és un servei que funciona en moltes localitats similars a les de Vila-real, com per exemple Castelló” però que “la falta de suport de l'Ajuntament de Vila-real ha fet que mai funcioni ni es promocioni”.

El servei ha de comptar amb una flota de bicis perquè els veïns puguin usar-les de manera gratuïta amb un registre i les bicis s'han de deixar en les diferents estacions que estan repartides per la localitat.

La moció del PP estima que “s'ha de millorar la senyalització dels carrils bici de la localitat, així com els carrers de trànsit inferior als 30 KM/H” alhora que “s'han de crear nous”.

“No obstant això, la gestió d'aquest servei no podria ser més desastrosa ja que han abandonat per complet l'aposta pel medi ambient i el transport sostenible” ja que, “no tenen excuses per a haver deixat de las un servei tan econòmic com aquest”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana