Vila-real: LEASD de Valncia exporta a congressos de carcter internacional l'experincia de collaboraci amb l'Ajuntament de Vila-real


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 01-11-2019
 

La professora Marina Garca-Broch exposar en la Biennal Iberoamericana de Disseny de Madrid i el ICERI 2019 de Sevilla els fruits del conveni per a canalitzar el talent dels alumnes amb propostes de decoraci i mobiliari urb

L'experincia de collaboraci entre l'Ajuntament de Vila-real i lEscola dArt i Superior de Disseny de Valncia (EASD) per a canalitzar el talent dels alumnes a travs de propostes innovadores d'arquitectura efmera, decoraci i mobiliari urb estar present en dos congressos de carcter internacional que tindran lloc durant aquest mes de novembre. La proposta innovadora per a unir sinergies entre l'administraci local, lEASD i empreses de l'mbit local ha sigut seleccionada per a la seua difusi en dos certmens en els quals es donaran cita destacats centres d'ensenyament.
La professora de lEASD Marina Garca-Broch ser l'encarregada d'exposar en tots dos congressos els fruits del conveni anual que mant l'Ajuntament de Vila-real amb la Escola dArt i Superior de Disseny. Aix, del 20 al 22 de novembre, participar en la huitEncuentro BID (Biennal Iberoamericana de Disseny) que se celebrar en la Central de Diseo Matadero de Madrid. Tal com explica la professora, el Encuentro BID s una plataforma de reflexi i debat de la comunitat iberoamericana de centres d'ensenyament de disseny, convocada per DIMAD en el marc de la Biennal Iberoamericana de Disseny a travs d'una convocatria oberta a tots els centres formatius iberoamericans. El Encuentro BID pretn continuar donant suport i difonent bones prctiques que mostren com articular de manera clara l'energia creativa del disseny i la seua qualificada aplicaci per a crear una societat millor.
Garca-Broch va presentar una comunicaci que va ser seleccionada per a participar en aquesta trobada titulada: Workshop intensiu en la BUC, per mitj de l'acord de collaboraci EASD Valncia i Ajuntament de Vila-real. Aix, la professora detallar l'experincia i els resultats del taller intensiu que van realitzar l'any passat els alumnes de lEASD a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC) i que va donar com a resultat la decoraci de la faana de l'edifici amb peces de cermica en forma de flor de taronger.
D'altra banda, Garca-Broch exposar a ms el treball Designandmanufacturingworkshopusingthedesignthinkingmethodology, fruit de la collaboraci de l'Ajuntament de Vila-real amb les escoles de disseny, dins de l'apartat CreativityandDesignThinking en el congrs ICERI 2019 (the 12th annual International Conference of Education, ResearchandInnovation), que tindr lloc a Sevilla del 10 al 13 de novembre.
Cal recordar que el consistori vila-relenc ha renovat el conveni anual amb lEASD, valorat en 12.500 euros, que inclou a ms la realitzaci d'un nou taller intensiu els prxims 4 i 5 de novembre a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), i s'emmarca en l'estratgia de Ciutat de la Cincia i la Innovaci i Ciutat Educadora. Durant aquests dos dies, alumnes de lEASD s'enfrontaran a un nou repte creatiu, per a crear propostes d'art urb o interiorisme en algun espai pblic o edifici de la ciutat.
L'acord amb lEASD t com a objectiu canalitzar el talent dels alumnes per a realitzar propostes de mobiliari, decoraci i interiorisme, utilitzant materials i tcniques, en edificis i espais pblics de la ciutat. El nou acord de collaboraci va arrancar el mes de setembre passat amb una intervenci en el Espai Jove, on els alumnes participants van exposar un total de 37 obres, entre maquetes i panells, amb dissenys d'interiorisme i decoraci per a aquest edifici de l'avinguda Frana.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana