Vila-real: Vila-real se suma a la campanya Xicotet comer. s el teu torn per a potenciar el comer de proximitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190320_116737/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 07-11-2019
Vila-real se suma a la  campanya Xicotet comer. s el teu torn per a potenciar el comer de proximitat

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, acompanyat pel president de la Uni de Comer de Vila-real (UCOVI), Paco Arrufat, juntament amb la secretria de l'entitat, Tere Esteve, han presentat aquest mat la campanya Xicotet comer. s el teu torn. Una iniciativa promoguda per la patronal autonmica, Confecomer CV, amb la qual l'entitat pretn aconseguir la Declaraci Internacional del Dia Mundial del xicotet comer.
La campanya, que t l'objectiu de generar un model de consum ms local i sostenible, vol posar de manifest el valor, la qualitat i l'impacte sociocultural que dna el xicotet comer a la nostra ciutat, a ms de la conciliaci familiar que permet tindre als seus empleats i associats, explica el president dUCOVI. Per a aix, la campanya utilitzar elements com la cartelleria, les bosses reciclades per a donar visibilitat a la iniciativa i la creaci d'una pgina web on la gent podr votar perqu es reconega, en l'mbit internacional, el Dia Mundial del xicotet comer.
Als avantatges del comer de proximitat, la campanya suma el seu menor impacte mediambiental. La compra local s un tamb motor de sostenibilitat, ja que consumeix molta menys energia i gasoil perqu permet anar caminant o amb el bus gratut municipal, en el cas de Vila-real, explica Madrigal, qui ha destacat l'esfor que fa l'Ajuntament per a donar suport al comer local. Vila-real t la suficient entitat per a ser una ciutat viva i aquesta s l'aposta que fem amb els diferents convenis que hem creat a nivell comercial, com el que tenim amb UCOVI, assegura l'edil. Aquesta lnia de suport es veur reforada ara en el marc de la campanya Xicotet comer. s el teu torn, a travs d'una proposta d'adhesi de l'Ajuntament de Vila-real en el prxim ple.
UCOVI i l'Ajuntament de Vila-real continuaran sumant forces per a potenciar les compres en els comeros de Vila-real durant aquest Nadal. Enguany apostarem una altra vegada per la Fira de Nadal, amb la qual l'any passat vam installar, per primera vegada, una pista de gel, llocs de venda i activitats d'oci a l'avinguda de la Mur, per a potenciar que la gent faa les seues compres en els nostres comeros, afirma Madrigal.
La Uni de Comer de Vila-real, que compta amb 130 comeros associats, porta 370.000 euros generats enguany en volum de negoci, tan sols amb els 16 comeros que utilitzen la targeta de fidelitzaci. Si setze comeros poden generar 400.000 euros a l'any, l'impacte real que podria aconseguir el comer local a Vila-real s molt gran, conclou el regidor d'Economia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana