Vila-real: La votaci dels Pressupostos Participatius prioritza projectes d'inserci social, conscienciaci ambiental i millora de carrers


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190506_116896/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-11-2019
La votaci dels Pressupostos Participatius prioritza projectes d'inserci social, conscienciaci ambiental i millora de carrers

L'Ajuntament de Vila-real ha tancat la votaci de les propostes recollides a travs dels Pressupostos Participatius, que ha perms establir l'ordre de prioritat de les 20 peticions que finalment van resultar triades desprs de les diferents fases del procs participatiu. La regidora de Participaci Ciutadana, Miriam Caravaca, ha donat compte del resultat de les votacions que ha situat en primer lloc la sollicitud d'accions d'inserci laboral per a persones amb discapacitat, aix com continuar amb el projecte d'inserci sociolaboral per a persones amb diversitat funcional que en l'actualitat ja duu a terme l'Ajuntament en collaboraci amb la Fundaci Caixa Rural Vila-real a travs del projecte XiCaes.
Les obres d'accessibilitat i millora de carrers o les campanyes de conscienciaci sobre el reciclatge o contra la brutcia de les mascotes en la via pblica tamb estan entre les propostes amb major nombre de suports, tal com ha assenyalat Miriam Caravaca, qui ha recalcat que l'equip de govern s un govern obert, que creu en la participaci. Per aix, en 2012 vam comenar aquesta frmula en la qual els ciutadans poden participar activament en el pressupost municipal.
La regidora ha repassat les diferents fases d'aquesta huitena edici dels Pressupostos Participatius, que va arrancar amb la presentaci d'idees per part dels vens i venes. En total es van recollir 25 propostes, de les quals cinc van ser descartades per qestions tcniques o de legalitat, desprs de la revisi per part dels tcnics municipals. El segent pas va ser la realitzaci d'una jornada a la qual es va convidar a totes les persones que havien presentat propostes, aix com a totes les associacions representades en el Consell de Participaci Ciutadana. En la jornada es van posar en com les peticions per a millorar-les i complementar-les, de manera que van ser 20 les que finalment van passar a la fase de votaci.
En aquesta ltima fase, les persones majors de 16 anys empadronades a Vila-real han pogut votar fins a un mxim de tres propostes. Segons les dades, han participat al voltant de 300 persones, una xifra que la regidora ha reconegut que no s molt elevada pel que s'ha comproms a treballar en les prximes edicions perqu la participaci siga ms alta.
Entre les demandes amb major nombre de vots, a ms dels projectes d'inserci sociolaboral per a persones amb diversitat funcional, es troben tamb les obres d'accessibilitat en voreres; la neteja del solar del carrer Corts Valencianes-Botnic Calduch; l'asfaltat del carrer Alfons el Magnnim; les campanyes per a la recollida d'excrements de mascotes en la via pblica; les accions per a promoure el reciclatge o una proposta que ens ha fet arribar el collegi d'educaci especial La Panderola a travs del Consell de Xiquets i Xiquetes per a revisar els semfors de la ciutat ja que han detectat que en alguns punts els vianants amb problemes de mobilitat no tenen suficient temps per a creuar, ha explicat la regidora.
Miriam Caravaca ha agrat la participaci de la ciutadania en el procs i ha ressaltat que els vens i venes que han participat sn conscients de la situaci delicada per la qual travessa l'Ajuntament degut a les sentncies urbanstiques derivades de la gesti urbanstica del PP. La prova s, segons la regidora, que no han demanat grans obres ni grans inversions.
Finalment, s'ha comproms a treballar per a introduir el mxim de propostes possibles en el pressupost municipal de 2020 i ha avanat que una vegada s'aproven els comptes del prxim any, es constituir la comissi de seguiment dels Pressupostos Participatius que a final de 2020 donar compte de l'execuci d'aquests.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana