Vila-real: La Fira de Santa Caterina traur al carrer 239 llocs d'artesania, joguets i productes tradicionals com a avantsala del Nadal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190537_116924/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-11-2019
La Fira de Santa Caterina traur al carrer 239 llocs d'artesania, joguets i productes tradicionals com a avantsala del Nadal

La Fira de Santa Caterina, declarada Festa d'Inters Turstic Provincial, torna a Vila-real el diumenge 24 de novembre en una edici que de nou ha despertat un gran inters entre venedors no sols del municipi i la provncia sin tamb d'altres punts del territori espanyol. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que un any ms la xifra de sollicituds ha superat l'espai disponible i de les 329 peticions que es van rebre, finalment s'han autoritzat 239 llocs de venda ja que com s habitual s'han seleccionat aquelles parades dedicades a la venda de productes tpics nadalencs, com a torrons, pesebres o fruita seca, a ms de joguets i artesania.
La fira, que s'installar en el recinte habitual de la plaa Major, carrer Major Sant Domnech, Raval del Carme, Hospital i Josep Ramon Batalla, destacar tamb pel seu important vessant solidari. En la plaa Major comptarem amb un total de 24 estands d'ONG, la qual cosa convertir aquest punt en una xicoteta fira de la solidaritat dins de la Fira de Santa Caterina, ha apuntat l'edil, qui ha detallat que entre els 238 llocs de venda hi haur 77 d'alimentaci, 20 de joguets, 28 d'artesania, 30 de bijuteria i complements i 42 d'altres productes, entre els quals ha destacat les 9 parades de pesebres, un producte que molts visitants d'altres localitats vnen a comprar a aquesta fira.
Tamb es podran adquirir articles arribats d'altres municipis de la provncia i la Comunitat com a dtils d'Elx, torrons de Benlloch, formatge de Cat o suro de la Serra dEspad ja que un total de 76 venedors procedeixen de diferents punts del territori valenci. A ms, la Fira de Santa Caterina tamb traspassa les fronteres locals i compta amb 19 parades d'altres provncies com Barcelona, Conca, Terol o Lugo, entre altres. A ms, l'associaci de firaires tamb installar una zona d'atraccions al carrer Josep Ramon Batalla.
El responsable d'Economia ha volgut incidir de manera especial en els 73 punts de venda de comerciants de Vila-real posat que aquesta fira suposa una oportunitat perqu donen a conixer els seus productes als milers de visitants. Aix mateix, Madrigal tamb ha recordat que molts comeros de Vila-real aprofiten aquesta jornada per a obrir les seues portes. La Fira de Santa Caterina genera un important moviment econmic a Vila-real tant en el sector comercial com en la restauraci, subratlla el regidor, qui afig que precisament per aix i per estar lligada tan estretament a la histria i la fundaci de la ciutat, compta amb la declaraci de Festa d'Inters Turstic Provincial. Estem molt orgullosos d'aquesta fira i esperem que continue durant molts anys gaudint de tan bona salut, ha concls l'edil.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana