Vila-real: Benlloch dna compte al Consell Agrari del Pla de Millora de Camins Rurals, que s'ampliar en 2020 amb almenys 300.000 euros en base a les prioritats dels agricultors


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-11-2019
 

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha presidit la constituci del Consell Agrari Local i ha donat compte als membres de l'rgan consultiu de les actuacions que s'estan duent a terme en matria de camins rurals al terme municipal. Benlloch, qui ha estat acompanyat pel regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, i pel regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica i Energtica i Medi Ambient, Jos Ramn Ventura Chalmeta, dna d'aquesta manera compliment al comproms adquirit amb l'ltim Consell Agrari de mantindre informada a l'entitat del Pla de Millora de Camins Rurals impulsat per l'Ajuntament, amb la collaboraci de la Generalitat i la Diputaci, amb l'objectiu de completar el condicionament de la totalitat de la xarxa rural en el 2023. Lany que ve, la previsi s invertir altres 300.000 euros en la millora de vies rurals.
Per a aix, el Pla de Millora de Camins Rurals ha emprs en les ltimes setmanes una inversi de 500.000 euros, que compten amb finanament de la Diputaci, per a asfaltar i millorar tots els camins de la zona de Solades (l'Horta), amb una extensi de 10 quilmetres de vies. Aquesta s una primera fase del pla, que anirem completant i ampliant de manera progressiva fins a aconseguir l'objectiu de reparar tots els camins rurals del terme en un termini de quatre anys. Eixe va ser el nostre comproms amb els agricultors i amb el Consell Agrari i l'estem complint, valora Benlloch.
Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis Pblics treballa ja en la previsi de necessitats per a continuar avanant en el Pla de millora de camins el prxim exercici pressupostari. Volem comptar amb les aportacions dels propis agricultors, que sn els que millor coneixen les necessitats del terme, per a fixar aquells camins en els quals resulta prioritari actuar, per qestions de seguretat o de millora de la competitivitat per a un sector que arrossega una important crisi amb l'entrada a Europa de taronja de tercers pasos, avana Valverde, qui estima que l'any que ve hauran de destinar-se altres 300.000 euros per a continuar completant la millora de la xarxa rural.
Aquestes actuacions se sumen a les obres previstes per la Conselleria d'Agricultura en el cam Fornets i el cam Vell Castell-Onda, que Valverde treballa per ampliar en els prxims mesos amb un conveni especfic amb la Conselleria per a la millora de camins que podria arribar als 500.000 euros. Som conscients de la situaci en qu es troben bona part dels camins rurals de Vila-real i anirem, a poc a poc, malgrat la greu situaci econmica que travessa la ciutat, asfaltant i millorant la xarxa, tal com ens vam comprometre amb el Consell Agrari, conclou Benlloch.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana