Vila-real: Vila-real programa un espectacle de Sara Baras com segona prova pilot per a un futur festival en el Centre de Tecnificaci Esportiva


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190684_117063/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-11-2019
Vila-real programa un espectacle de Sara Baras com segona prova pilot per a un futur festival en el Centre de Tecnificaci Esportiva

L'alcalde avana que la ronda facilitar un accs directe a aquest recinte i remarca que en 2020 s'ampliar a 10 anys el conveni d'encomana de gesti amb la Generalitat, la qual cosa permetr definir un pla de viabilitat per a obrir la residncia i potenciar els usos del CTE

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha anunciat que el prxim 20 de desembre el Centre de Tecnificaci Esportiva (CTE) acollir de nou un espectacle de gran format el muntatge Sombras, de la balladora Sara Baras- com segona prova pilot per a testar la viabilitat d'un futur festival en aquest recinte, sempre compatibilitzant aquestes activitats amb l's esportiu. Benlloch ha emmarcat aquesta actuaci en el pla d'optimitzaci d'infraestructures municipals que aquest equip de govern va posar en marxa en 2011 perqu ens trobem amb moltes infraestructures sense viabilitat, algunes per obrir, unes altres per acabar i en alguns casos complets empastres. En aquest sentit, ha recordat exemples com la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), el Centre Mara de Lluna o la piscina del Termet, per sobretot ha incidit en el CTE, la infraestructura ms cara de la histria de Vila-real, que va costar 26 milions d'euros.
L'equip de govern amb molta faena i esfor, tal com ha detallat l'alcalde, ha anat obrint espais d'aquest complex, com la piscina, una zona de gimns, el poliesportiu,, encara que Benlloch confia a poder fer un salt en 2020 amb l'ampliaci del conveni d'encomana de gesti amb la Generalitat Valenciana, que permeta traar un pla de viabilitat per a obrir tamb la residncia i la cafeteria i ampliar les possibilitats d's.
Precisament amb la mirada posada en el futur, l'Ajuntament ha programat un nou espectacle de gran format a manera de prova pilot. Desprs del concert de Joan Manuel Serrat al maig de 2018, que va congregar a ms de 3.200 assistents en el pavell del CTE, ara ser un espectacle de la balladora de flamenc gaditana Sara Baras el que servir per a testar el funcionament d'aquestes installacions amb l'objectiu que a partir de 2020 es puga establir un pla de viabilitat que compatibilitze l'activitat esportiva amb, segons ha dit l'alcalde, algun tipus de format de festival que situe a Vila-real en el mapa de festivals de la provncia. Com a part de la nostra marca de Ciutat de Congressos i Festivals, aspirem a programar algun format de festival en espai tancat sempre compatible amb l'activitat esportiva del CTE, perqu en cap cas volem convertir aquest complex en un auditori, ha explicat el primer edil.
Benlloch ha recordat que perqu aix siga possible, l'Ajuntament ha arribat ja a un acord amb la Generalitat Valenciana, propietria de l'edifici, per a ampliar a 10 anys el conveni d'encomana de gesti del CTE, que actualment es renova cada any, la qual cosa donar ms tranquillitat i seguretat per a gesti de totes les installacions i l'obertura de la residncia i la cafeteria, a travs d'una concessi o una gesti de collaboraci.
Lalcalde ha detallat que l'espectacle de Sara Baras tindr lloc el 20 de desembre, com a part de la programaci nadalenca, a les 22 hores, en el pavell del CTE, que t una capacitat per a quasi 4.000 persones. Les entrades es poden adquirir a travs de la plataforma Entradas Castelln, El Corte Ingls, i l'Auditori Municipal. El preu de les entrades va des dels 25 fins als 60 euros.
Sombras s un espectacle de primer ordre, que ha estat present en ciutats de tot el mn com Londres o Nova York, i en el qual es repassa la trajectria de Sara Baras, una de les balladores de flamenc ms importants del mn. A ms, en la composici musical, compte amb la collaboraci del violinista AraMalikian. Estem segurs que ser tot un xit i esperem que ens ajude a situar al CTE a partir del prxim any com un espai de grans concerts, ha subratllat.
Finalment, l'alcalde de Vila-real ha recordat que quan la ronda Sud-oest estiga operativa, el CTE comptar amb uns accessos directes i ha destacat a ms que potenciar aquest espai servir tamb per a posar en valor la zona sud-oest de la ciutat que en pocs anys estic segur que es convertir en una de la zones ms atractives per al creixement tant residencial com de serveis. Finalment, l'alcalde ha agrat la implicaci de la Diputaci Provincial i la Generalitat Valenciana a travs del fons de cooperaci municipal, que permetr a Vila-real comptar en 2020 amb 680.000 euros en total, un suport econmic que facilitar al consistori assumir els costos de manteniment del Centre de Tecnificaci Esportiva.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana