Vila-real: Benlloch agraeix i encoratja la labor social de la Fundaci Caixa Rural en la presentaci del seu calendari solidari en benefici de l'associaci de diversitat funcional Rusc


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190748_117122/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190748_117122/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 20-11-2019
Benlloch agraeix i encoratja la labor social de la Fundaci Caixa Rural en la presentaci del seu calendari solidari en benefici de l'associaci de diversitat funcional Rusc

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha defensat els valors de collaboraci, solidaritat i cooperativisme que representa la Fundaci Caixa Rural Vila-real durant l'acte de presentaci del calendari solidari que cada any edita aquesta entitat i que en aquesta ocasi recaptar fons en benefici de l'Associaci de Diversitat Funcional i de Capacitats, Rusc. Benlloch ha acompanyat al president de la Fundaci, Enric Portals, a qui ha agrat la tasca social que desenvolupa Caixa Rural per a "treballar bra a bra" amb l'Ajuntament en els nous reptes de la ciutat, a travs de projectes com el centre de negocis Efecte Vila-real o XiCaes, la iniciativa de la fundaci que precisament t com a objectiu ajudar a les famlies amb xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, oferint activitats de respir i atenci especialitzada a aquests joves.
L'administraci moltes vegades s lenta a l'hora de donar resposta a determinades realitats socials, i la Fundaci Caixa Rural ha ents la necessitat destar ac, donant suport a aquestes famlies que lluiten perqu aquests joves amb diversitat funcional tinguen oportunitats, ha remarcat l'alcalde. Benlloch ha agrat a la presidenta de l'associaci Rusc, M Jess Acebes, present en aquest acte, la seua implicaci i s'ha comproms a treballar per a atendre les demandes d'aquest collectiu com l'increment de places de residncia i centre de dia, una petici que ja s'ha traslladat a la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives i que, segons l'alcalde, estic segur que aconseguirem que tire avant. Acebes ha assegurat que som una xicoteta associaci pel que ha agrat que es recorden de nosaltres a travs d'aquestes iniciatives solidries i ha reivindicat lampliaci del centre de dia i la residncia perqu cada vegada tenim ms usuaris. L'Ajuntament de Vila-real ha signat per primera vegada enguany un conveni amb aquesta associaci, valorat en 4.000 euros, que suposa el primer pas per a continuar treballant de la m en nous projectes, ha remarcat l'alcalde.
Enric Portals ha explicat que la iniciativa solidria pretn posar en valor el treball de les 80 famlies que formen part de l'associaci Rusc i que treballen per a la inclusi social d'aquests joves i ha detallat que el calendari, que es pot obtindre a canvi d'un donatiu de dos euros, recull en aquesta ocasi dades sobre la toponmia dels carrers de Vila-real i la seua evoluci a travs de les diferents poques. L'historiador Jacinto Heredia ha sigut l'encarregat d'elaborar el contingut del calendari, amb la collaboraci a ms de la Regidoria de Normalitzaci Lingstica. Heredia ha explicat que la toponmia s tamb un document histric, que marca l'evoluci urbanstica, social i poltica dels municipis. Les illustracions sn obra de Sara Heredia i el disseny de Toni Tirado.
El repartiment del calendari dna el tret d'eixida a les activitats que la Fundaci Caixa Rural organitza amb motiu del Nadal i que inclouen tamb el tradicional repartiment de lots nadalencs per als pensionistes que tenen domiciliada la seua pensi en l'entitat, que enguany es realitzar en el Mercat Central, tal com ha recordat el president de la Cooperativa Catlic Agrria, Juan Jos Ortells. La missa i el concert de Nadal del 22 de desembre, el Preg de Reis el 26 de desembre i activitats infantils amb contacontes i xocolatada el 2 de gener, sn alguns dels actes anunciats per Ortells per a les dates nadalenques.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana