Vila-real: La VII Setmana Trrega es consolida amb una aposta musical de projecci internacional


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190783_117154/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-11-2019
La VII Setmana Trrega es consolida amb una aposta musical de projecci internacional

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha presentat aquest mat la edici VII de la Setmana Trrega, acompanyada del guitarrista i director artstic de lInstitut per al Desenvolupament Musical, David Eres. Durant lacte, que ha tingut lloc a la sala Trrega del Museu de la Ciutat Casa de Polo, la regidora de Cultura ha destacat la importncia cultural, a nivell local, daquesta Setmana Trrega, aix com la seua projecci internacional. Hem de continuar apostant per tot all que ens fa crixer com a poble i com a ciutat, i per aix comptem amb la collaboraci de les nostres associacions musicals en conjunci amb entitats i musics internacionals, ha afirmat la regidora.
Per la seua part, el guitarrista David Eres ha incidit en el carcter innovador de la Gala Trrega, que tindr lloc el diumenge 15 de desembre a lAuditori Municipal Msic Rafael Beltrn. Anem a tindre, per primera vegada, una representaci simfnica de primer nivell i aix suposa un pas endavant per a qu el festival i la musica de Trrega siguen reconeguts en lmbit mundial, ha explicat el compositor.
La VII edici de la Setmana Trrega comenar el dissabte 7 de desembre, a les 18.30 hores, a lAuditori Municipal, amb un recital gratut a crrec de lOrquestra de Pols i Pua dAlboraia. Continuar el dia 9 de desembre, amb els concerts didctics i activitats del projecte Coneixes Trrega? en els diferents centres educatius de Vila-real, per part de lInstitut per al Desenvolupament Musical i de lorquestra de pols i pua.
El festival tindr el seu primer gran acte el dissabte 14 de desembre, amb el concert Integral Trrega, a les 19.00 hores a lAuditori Rafael Beltrn, on es representar lobra del msic Francesc Trrega en una fusi de guitarra clssica i ballet, per part de concertistes internacionals com Kristina Varlid, Jorrit Douwes, Damin Valent i David Eres. La part de dansa estar a crrec de lEscola de Dansa Mnica Parra, Rytme Escola de dansa i arts, i lacadmia M Pilar Izquierdo.
La Setmana Trrega tindr el seu colof el diumenge 15, Dia Internacional de Trrega, que se celebrar amb el tradicional acte institucional i la Gala Trrega. La gala se celebrar a les 19.00 hores i retr tamb homenatge a la guitarrista srbia Sabrina Vlaskalic, que va faltar aquest any. Previ al concert, membres de la corporaci municipal es reuniran a les 18.30 hores a la plaa Major, per continuar el seu recorregut fins lesttua del msic Francesc Trrega a la plaa Bayarri, on un alumne del Conservatori Mestre Goterris oferir un recital duna de les peces del guitarrista. Finalment, i desprs duna parada a la casa natal del compositor vila-realenc, sacomiadaran amb un concert de la banda Uni Musica La Lira a la porta del Auditori Municipal.
La Gala Trrega comptar amb la participaci de destacats solistes com Gabor Szabo i Ral Traver, lorquestra Madrid Soloists Chamber Orchestra en collaboraci amb la Filarmona Hispnica, i Veus de Cambra. El concert finalitzar amb lactuaci especial dels corals del collegis Gimeno Barn, Botnic Calduch i Concepcin Arenal.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana